Problema scoaterii simbolurilor religioase din scoli a dinamitat societatea romaneasca. Mai multe organizatii civice au actionat in judecata Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, acuzandu-l de atac asupra identitatii nationale.
<

Problema scoaterii simbolurilor religioase din scoli a dinamitat societatea romaneasca. Mai multe organizatii civice au actionat in judecata Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, acuzandu-l de atac asupra identitatii nationale.

Cum spuneam si in numarul trecut al paginii „Viata crestina“, problema scoaterii simbolurilor religioase din scoli, ridicata de profesorul buzoian Emil Moise si sustinuta de cateva organizatii si persoane care se erijeaza in postura de reprezentanti ai societatii civile, dar care de ani buni lupta impotriva Bisericii pe toate caile, a dinamitat societatea romaneasca. Reactia celor care sustin respectarea sentimentului religios al majoritatii romanilor a fost prompta. Ceea ce la inceput parea doar o noua incercare a unui grup minoritar anticrestin de a tulbura si mai mult apele intr-o societate si asa naucita de relativism si iresponsabilitatea politica a clasei conducatoare s-a dovedit a fi ceva mult mai grav, de vreme ce chiar un organism al statului, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, discrimineaza majoritatea, recomandand eliminarea icoanelor si a altor simboluri religioase din scoli!

Asociatia Civic Media impreuna cu peste 100 de organizatii neguvernamentale si mii de cofondatori reuniti intr-o adevarata coalitie pentru respectarea sentimentului religios au contestat vehement hotararea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), privind eliminarea icoanelor si a altor simboluri religioase din scoli. Hotararea acestui consiliu reprezinta „un afrond la adresa identitatii, culturii si civilizatiei Romaniei europene“, se arata intr-un document al Asociatiei Civic Media. In consecinta, aceasta asociatie a actionat in judecata CNCD.
Considerand ca hotararea CNCD „face parte dintr-o campanie mai ampla de defaimare a Bisericii Ortodoxe Romane si implicit a spiritualitatii romanesti“, Comisariatul pentru Societatea Civila din Romania a anuntat ca deschide, la randul sau, actiune in instanta impotriva CNCD.

PRM a anuntat joi ca va ataca si el in Contencios administrativ decizia CNCD. „Noi consideram ca este vorba de o incalcare a traditiilor romanesti si credem ca icoanele din scolile romanesti nu pot face rau absolut nimanui, de vreme ce ele se afla inclusiv in Parlament“, a declarat deputatul Lia Olguta Vasilescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.