In timp ce Romania trece printr-o acuta criza de forta de munca calificata, tot mai multi specialisti autohtoni aleg sa munceasca peste hotare. Potrivit directorului Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), Aurel Teodorescu, patronii strain
In timp ce Romania trece printr-o acuta criza de forta de munca calificata, tot mai multi specialisti autohtoni aleg sa munceasca peste hotare. Potrivit directorului Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), Aurel Teodorescu, patronii straini sunt incantati de mana de lucru provenita din Romania, astfel ca, pana in momentul de fata, la Oficiu au fost inregistrate aproximativ 70.000 de cereri pentru lucratorii romani. „Saptamana aceasta am avut o intrevedere cu un reprezentant al Centralei de Munca din Germania, care mi-a propus sa fluidizam obtinerea de contracte de munca in aceasta tara pentru 50.000 de romani. Acestia ar urma sa lucreze in domeniul agriculturii, ca sezonieri, in cel hotelier si gastronomic, dar si in domeniul constructiilor si electric. In aceste doua domenii sunt cautati muncitorii calificati si cei cu studii superioare, de obicei inginerii“, ne-a declarat Aurel Teodorescu. Acesta a mai precizat ca si pentru Spania exista 10.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.