Anchetatorii britanici par sa fi reusit sa puna in ordine piesele puzzle-ului privind moartea suspecta a fostului colonel FSB Aleksandr Litvinenko, care a decedat in urma otravirii cu poloniu-210, relateaza presa britanica. Dupa toate probabilitatil
Anchetatorii britanici par sa fi reusit sa puna in ordine piesele puzzle-ului privind moartea suspecta a fostului colonel FSB Aleksandr Litvinenko, care a decedat in urma otravirii cu poloniu-210, relateaza presa britanica. Dupa toate probabilitatile, Litvinenko a fost otravit fie cu o tigara, fie cu o bautura contaminate cu poloniu-210, substanta puternic radioactiva, afirma cotidianul The Times. In acelasi timp, politia britanica a stabilit si locul in care fostul spion rus a fost contaminat. Acesta este barul Pine din hotelul Millennium, in care Litvinenko s-a intalnit cu mai vechiul sau prieten Andrei Lugovoi, si el fost ofiter FSB, in prezent prosper om de afaceri, care era insotit de unul dintre partenerii sai de afaceri Dmitri Kovtun. Atat Lugovoi, cat si Kovtun se pare ca au fost, de asemenea, contaminati cu izotopi radioactivi, insa viata celor doi nu este in pericol.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.