Centrul de gravitatie al pietei logistice din estul si centrul Europei se va deplasa si mai mult catre est o data cu aderarea Romaniei si a Bulgariei. Aceasta este concluzia unui raport realizat de expertii organizatiei pentru cercetari logistice Tra
Centrul de gravitatie al pietei logistice din estul si centrul Europei se va deplasa si mai mult catre est o data cu aderarea Romaniei si a Bulgariei. Aceasta este concluzia unui raport realizat de expertii organizatiei pentru cercetari logistice Transport Intelligence, citat de Business Wire si preluat de NewsIn. In ciuda trecutului agitat si a pozitiei geografice, aceste doua state reprezinta un potential imposibil de ignorat pentru afaceristii aflati in cautarea unor zone cu costuri mici de productie.

COSTURI MICI. Potrivit analistului-sef si autorului acestui nou studiu, David Bagshaw, boom-ul economic de pe urma caruia au profitat statele din aceasta regiune in ultimii ani va continua. Aici se inregistreaza o cerere crescuta a consumatorilor, venita pe fondul ridicarii nivelului de viata si al dezvoltarii tendintei de ""apropiere de sursa"", de catre producatorii multinationali. ""Cu toate ca sunt piete relativ mici, aderarea Bulgariei si a Romaniei reprezinta un important pas inainte. Multi producatori, in special de automobile sau de textile, au fost deja atrasi de aceste state care presupun costuri mici si vor fi, prin urmare, asimilati mai usor de lanturile de livrare europene. Centrul de gravitatie european al logisticii se va muta din nou spre est"", a adaugat analistul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.