Steaua a terminat onorabil campania in Grupa E a Ligii Campionilor, plecand neinvinsa de pe terenul campioanei Frantei, Olympique Lyon. Elevii lui Cosmin Olaroiu au deschis scorul in minutul 2, prin Dica, dar au fost egalati zece minute mai tarziu.

Steaua a terminat onorabil campania in Grupa E a Ligii Campionilor, plecand neinvinsa de pe terenul campioanei Frantei, Olympique Lyon. Elevii lui Cosmin Olaroiu au deschis scorul in minutul 2, prin Dica, dar au fost egalati zece minute mai tarziu. In urma acestui rezultat, in contul “ros-albastrilor” au mai intrat 300.000 de euro. Castigul de pe urma participarii in aceasta editie a Ligii se ridica la aproximativ 8 milioane de euro. Intrebarea este daca acesti bani vor fi folositi pentru aducerea unor jucatori de valoarea sau pentru acte de caritate, caracteristice lui Gigi Becali.

Steaua este, fara indoiala, cel mai prosper club romanesc din ultimii ani. Echipa patronata de Gigi Becali a castigat in jur de trei milioane de euro in primavara, in urma campaniei in Cupa UEFA, iar in acest sezon a dat lovitura, primind peste opt milioane de euro din participarea in grupele Ligii Campionilor. Cu toate acestea, Steaua are un lot submediocru, raportat la valoarea echipelor de frunte din principala competitie europeana intercluburi. Egalul (1-1) obtinut, miercuri seara, la Lyon, l-a facut, insa, pe Gigi Becali sa vada o realitate deformata. F inantatorul “ros-albastrilor” crede ca nu mai are nevoie de niciun jucator nou pentru a trece, in sezonul viitor, de grupele Ligii. El nu a pierdut, insa, din vedere faptul ca Lyonul nu a avut in teren sase titulari, care ar fi maturat, probabil, pe jos cu Stancu, Banel Nicolita sau Oprita.

Ce alege?
Fara sa se intareasca in aceasta iarna cu doi-trei jucatori peste media valorica a lotului, Steaua nu numai ca nu are nicio sansa sa ajunga in optimile Ligii Campionilor. Campioana en-titre poate sa rateze si locul al doilea in Liga I si nu va avea nici macar ocazia sa participe in preliminariile Ligii. Gigi Becali are de ales intre a lua fotbalisti de valoare, care sa nu se sufoce in urma unuia gen Ben Afra, sau sa dea banii pe acte de caritate, mizand pe minuni in meciurile cu Lyon sau Real Madrid. Oare ce va alege?

'Lyon, prinsa in clestele romanesc>>
Presa franceza este moderata in aprecieri dupa partida dintre Olympique si Steaua, remarcand prestatia curajoasa a trupei lui Olaroiu. “Sidney Govou si Lyon, prinsi in clestele romanesc pe Gerland“, a notat sports.fr, care a mentionat ca Olympique Lyon nu a facut sa vibreze publicul de pe stadionul Gerland. Sports.fr lauda evolutia lui Nicolae Dica, jucator despre care scrie ca este un „om bun la toate“.“Plictisitor si fara stralucire“, a titrat cotidianul Le Dauphine Libere. „Un egal si un bilant frumos“, noteaza site-ul oficial al clubului din Lyon. „Lyon, mediocra, obtine un egal in fata Stelei“, a titrat jurnalul La Tribune, in timp ce football.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.