Avand rolul principal in filmele sovietice ""Pumnalul"" si ""Pasarea de bronz"", Serghei Sevkunenko s-a transformat in idolul multor generatii de adolescenti. De curand, Agentia Federala de Investigatii din Rusia, prin revista Freelance Bureau (www.f

Avand rolul principal in filmele sovietice ""Pumnalul"" si ""Pasarea de bronz"", Serghei Sevkunenko s-a transformat in idolul multor generatii de adolescenti. De curand, Agentia Federala de Investigatii din Rusia, prin revista Freelance Bureau (www.flb.ru), a spulberat un mit: Sevkunenko a devenit, in timp, unul dintre cei mai mari criminali ai imperiului sovietic, el fiind cunoscut printre interlopi sub numele ""Artistul"". Dezvaluirile revistei pleaca de la declaratia facuta de Andrei Novikov, ministru adjunct al al afacerilor interne. Acesta spune ca Sevkunenko ""era implicat in vanzari de mine cu o raza mare de actiune"".

Nascut la 20 noiembrie 1959, Serghei a avut parte de o educatie aleasa. Tatal sau era director la studioul ""Mosfilm"", iar mama lucra inginer de studio in aceeasi institutie.
Ramas orfan de tata la varsta de 4 ani, Serghei si sora sa Olga au suferit din cauza problemelor financiare pe care le-a avut mama lor. ""Lui Sevkunenko nu-i placea filmul. Intr-o zi a venit la maica-sa, la lucru, regizorul principal de la «Belorusfilm». Vazandu-l a inteles ca el este omul de care are nevoie pentru un filmulet"" - isi amintesc fostii colegi de platou ai ""Artistului"". Devine cel mai cautat copil-actor din URSS. Timp de trei ani el apare in patru filme care aveau in spate cartile celebrului scriitor Anatolie Ribacov.

Filmul ""Pumnalul"": Serghei (dreapta) in rol de pioner da copiilor exemplu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.