Cele sase participante isi impart 15 milioane de dolari. Baietii lui Frank Rijkaard par sa nu aiba rivali la competitia ce se va desfasura in Japonia in perioada 10-17 decembrie. Campioana Europei, Barcelona, este favorita indiscutabila a Campionatul

Cele sase participante isi impart 15 milioane de dolari. Baietii lui Frank Rijkaard par sa nu aiba rivali la competitia ce se va desfasura in Japonia in perioada 10-17 decembrie. Campioana Europei, Barcelona, este favorita indiscutabila a Campionatului Mondial al Cluburilor, competitie ce va avea loc intre 10 si 17 decembrie in Japonia.
Catalanii par sa aiba o singura adversara demna de luat in seama: reprezentanta Americii de Sud, formatia braziliana Internacional Porto Alegre. La competitie mai iau parte Club America (Mexic) din partea CONCACAF, in timp ce din Asia vine formatia sud-coreeana Jeonbuk Motors. Egiptenii de la Al Ahly reprezinta Africa, iar neo-zeelandezii de la Auckland City lupta pentru Oceania. Barcelona si Internacional intra in joc direct in faza semifinalelor, unde vor intalni invingatoarele din sferturi.
INTERES. Campionatul Mondial al Cluburilor ii pasioneaza mai mult pe sud-americani decat pe europeni, care il considera doar o competitie in plus intr-un calendar deja prea incarcat. Daca brazilienii sunt in Japonia de la 5 decembrie, Barcelona va ajunge abia la 11, dupa partida de campionat cu Real Sociedad. Din punct de vedere financiar, echipele participante isi vor imparti circa 15 milioane de dolari. Invingatoarea va primi 4,5 milioane de dolari, iar finalista, 3,5 milioane de dolari. Partidele se vor disputa pe trei arene: Stadionul National si Toyota Arena, ambele din Tokyo, si pe Stadionul International din Yokohama. Precedentele doua editii ale intrecerii au fost castigate de brazilieni: Corinthians in 2000 si Sao Paolo in 2005.

Programul competitiei


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.