Pentru a marca a 25-a aniversare, maine seara, concert extraordinar in sala mare a Teatrului National. Grupul oradean, nascut la Timisoara (la 13 decembrie 1981), este pe cat de valoros, pe atat de pretentios cand e vorba despre muzi

Pentru a marca a 25-a aniversare, maine seara, concert extraordinar in sala mare a Teatrului National.

Grupul oradean, nascut la Timisoara (la 13 decembrie 1981), este pe cat de valoros, pe atat de pretentios cand e vorba despre muzica pe care o canta. Niciodata nu a tinut cont de ""moda"" sau ce vor casele de productie sau directorii de programe din radiouri si intotdeauna a facut muzica de calitate, ""marca Celelalte Cuvinte"".

CANTA RAR. Se stie ca aproape toti cei care activeaza in taramul muzical ""traiesc"" din concerte, pentru ca ""drepturile de autor"" inca nu functioneaza la noi. Aproape toti, da, dar Celelalte Cuvinte, nu! ""Mai bine canti mai rar, ca sa te doreasca publicul, sa ai timp sa pregatesti piese si idei noi. De asta nu-i invidiez pe bucuresteni, pentru ca ei canta atat de des, incat, banuiesc eu, risca sa devina plictisitori"", spune Calin Pop, care adauga: ""Pentru noi, formatia e un hobby, o placere, un drog de care e greu sa te lasi. Insa fiecare se ocupa cu altceva, nu traim din muzica. E bine, e si rau. Bine, pentru ca daca azi ajungi sa traiesti doar din muzica, incepi sa faci o groaza de compromisuri... sa scoti repede piese, sa tii cont de public. Asa, stii ca faci ce-ti place, cum gandesti tu, nu stai sa compui o piesa dupa cum le place altora..."".

NEAM BLESTEMAT. In loc de incheiere, iata cateva versuri foarte actuale scrise de grup in urma cu doisprezece ani: ""Nicaieri intr-acest loc blestemat/ Nu mi-am aflat rostul/ Istovit doar de mult prea-n zadar, ce ma zbat/ Daca gandul mi-e dus tot la apus/ An dupa an, oare n-a fost chip/ Sau sa nu fi-ncercat indeajuns/ Si mereu atipit neam blestemat!/ Mi-ai asternut poate un cosmar care nu mai are sfarsit"".

Best of - Compilatie de colectie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.