Bertzi, Batu si Nenita au colindat Parisul si Madridul. Incepand din 2002, la fiecare inceput de decembrie, Ducu Bertzi isi ia chitara si pleaca prin strainataturi. Si asta pentru a fi in mijlocul comunitatilor de romani aflati pe alte meleaguri. D

Bertzi, Batu si Nenita au colindat Parisul si Madridul. Incepand din 2002, la fiecare inceput de decembrie, Ducu Bertzi isi ia chitara si pleaca prin strainataturi. Si asta pentru a fi in mijlocul comunitatilor de romani aflati pe alte meleaguri.
Dupa Barcelona si Londra (2002), Vancouver si Washington (2003), Chicago (2004), Ierusalim si Tel Aviv (2005), anul acesta, Ducu le-a cantat romanilor din Paris si din Madrid. Si n-a mers singur, ci impreuna cu Marius Batu si Mihai Nenita. Cei trei au sustinut cate doua spectacole in capitalele Frantei si Spaniei. Cantautorul n-a ratat ocazia de a urca in turnul Eiffel. ""Am prins o zi senina, asa cum rar se intampla in Paris, astfel incat mi-a fost greu sa ma dezlipesc de acea panorama absolut superba."" A urmat o alta seara de vis in Montmartre. ""O zona de o atractie totala, cu un aer boem, de unde nu-ti mai vine sa mai pleci"", povesteste Ducu.
IN SOAPTA. In Spania, artistii au avut parte de alte surprize. Au fost intr-un club de flamenco, unde regulile erau stricte: se vorbea doar in soapta, iar spectatorii nu aveau voie sa aplaude, deoarece dansatorii schimbau ritmul foarte des si orice bataie din palme i-ar fi derutat. Asa ca toata lumea a urmarit show-ul intr-o liniste mormantala.
Iar bomboana de pe tort a venit la o cafenea din Madrid, unde gazda le-a spus in romaneste: ""Cafelele dumneavoastra sunt gata!"". Fiind romancuta get-beget, fata s-a bucurat sa vada conationali de-ai nostri, si mai ales artisti de seama!

""Om bun""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.