Europa a inregistrat in aceste saptamani un record: cea mai blanda toamna din ultima suta de ani. Mai mult, specialistii Institutului Regal de Meteorologie din Tarile de Jos au anuntat ca toamna lui 2006 in aceasta parte a Europei este cea mai calda
Europa a inregistrat in aceste saptamani un record: cea mai blanda toamna din ultima suta de ani. Mai mult, specialistii Institutului Regal de Meteorologie din Tarile de Jos au anuntat ca toamna lui 2006 in aceasta parte a Europei este cea mai calda din ultimele trei secole, cu o temperatura medie de 13,5 grade Celsius. ""Va trebui sa mergem in Siberia sau in Laponia pentru a gasi temperaturi negative"", remarca Patrick Galois, meteorolog francez.

Chiar si la Moscova, temperaturile au fost cu 2 - 5 grade peste zero, cand, in mod obisnuit, in aceste perioade termometrul inregistra valori negative. In statiunile din Elvetia, amatorii de sporturi de iarna sunt dezamagiti, deoarece zapada se lasa asteptata. In Germania, caldura a decalat data intrarii in hibernare a liliecilor, iar pasarile migratoare si-au amanat startul spre zonele calde. Specialistii pun acest fenomen pe seama incalzirii climatice. In paralel cu meteorologii, medicii sustin ca un prim efect al incalzirii globale este faptul ca sezonul gripelor debuteaza mai tarziu, dar se prelungeste mult in primavara. In schimb, se observa ca virozele dezvolta forme severe, cu complicatii pulmonare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.