Tribunalul de la Lausanne a desfiintat, ieri, FRF, in cazul Timisoara, aratand ca, daca la Bucuresti s-ar fi judecat corect, cauza nu ar mai fi ajuns in Elvetia. Mircea Sandu este pe punctul de a pierde alta sansa de a ajunge la UEFA!

D

Tribunalul de la Lausanne a desfiintat, ieri, FRF, in cazul Timisoara, aratand ca, daca la Bucuresti s-ar fi judecat corect, cauza nu ar mai fi ajuns in Elvetia. Mircea Sandu este pe punctul de a pierde alta sansa de a ajunge la UEFA!

Dusa mai mult in subteran decat in planul decizional al FRF, lupta dintre fostul actionar principal al Politehnicii, italianul Claudio Zambon, si actualul patron, Marian Iancu, a fost transata definitiv de catre forul international in favoarea italianului. Sansele ca Mircea Sandu sa patrunda in structurile UEFA s-au diminuat considerabil.

Hotararea Tribunalului de Arbitraj Sportiv referitoare la acest dosar, cu numarul 2006/A/1109, datata din 5 decembrie, arata, la pagina 19, in hotararea finala, in 7 puncte, care sunt deciziile. “Gardianul” de ieri a dezvaluit in premiera dedesubturile acestei afaceri. Claudio Zambon este principalul beneficiar al deciziei. Astfel, la punctul 1, hotararea Comisiei de Apel a FRF a fost retrasa, iar la punctul urmator se specifica: “FCU Politehnica Timisoara este obligata sa continue cu numele initial, adica CS FC Politehnica AEK Timisoa ra sau sa isi ia alt nume, aprobat de FRF, care nu include riscul de a fi confundat cu numele de SC FC Politehnica Timisoara SA”, detinut de Zambon. Pentru fiecare meci jucat, incepand cu data de 5 decembrie si pana la intrarea in vigoare a schimbarii de nume, FCU Politehnica Timisoara va trebui sa plateasca 5.000 de euro drept compensatie.

La acest punct, Zambon a solicitat noi precizari la FIFA, care a comunicat in scris, ieri, ca pentru fiecare meci, echipa lui Iancu trebuie sa plateasca nu 5.000 de euro, ci de trei ori mai mult, adica o data pentru folosirea numelui de FC, a doua oara pentru culorile alb-violet si a treia oara pentru palmares, totul incepand cu data de 31 ianuarie 2005, atunci cand s-a folosit incorect numele echipei.

Nasu', in mare pericol


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.