„Reforma“ sanitara pritocita de catre ministrul-contabil Nicolaescu si ciracii sai a inceput sa dea „roade“. Astfel, potrivit reprezentantilor Asociatiei Spitalelor, in toate unitatile sanitare, pacientii si medicii isi cumpa
„Reforma“ sanitara pritocita de catre ministrul-contabil Nicolaescu si ciracii sai a inceput sa dea „roade“. Astfel, potrivit reprezentantilor Asociatiei Spitalelor, in toate unitatile sanitare, pacientii si medicii isi cumpara singuri materiale sanitare si medicamente, acestia devenind, fara voie, finantatori ai sistemului de sanatate. De asemenea, furnizorii de materiale sanitare au incetat, deja, livrarile catre spitale, din cauza depasirii termenelor de plata contractuale.

Conducerea Asociatiei Spitalelor din Romania sustine ca spitalele traverseaza o criza financiara fara precedent. „Criza din spitale a devenit permanenta. Medicii sunt obligati sa le spuna bolnavilor sa cumpere medicamente si materiale sanitare. Si acest lucru se intampla in toate spitalele din tara. Chiar doctorii au ajuns sa-si cumpere, din banii lor, materiale sanitare, pentru ca altfel nu au cum sa-si desfasoare activitatea. Este clar ca lucrurile au luat o amploare nemaipomenita si am ajuns o rusine europeana. Actualii manageri se tem sa mai depaseasca bugetele si singura lor grija este sa nu faca datorii“, ne-a declarat dr. Mircea Olt eanu, prim-vicepresedinte al Asociatiei Spitalelor din Romania. Bugetele insuficiente alocate unitatilor sanitare, precum si datoriile neachitate au reusit sa creeze dificultati majore.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.