FOTOGRAFIE DE JURNAL 2006. Pentru al treilea an consecutiv, echipa de fotoreporteri a Jurnalului National a expus la 5 decembrie Fotografie de Jurnal in foaierul Teatrului National din Bucuresti.
Jurnalul National a oferit, nu intamplator, luni,
FOTOGRAFIE DE JURNAL 2006. Pentru al treilea an consecutiv, echipa de fotoreporteri a Jurnalului National a expus la 5 decembrie Fotografie de Jurnal in foaierul Teatrului National din Bucuresti.
Jurnalul National a oferit, nu intamplator, luni, 4 decembrie, cititorilor sai o Editie de Colectie numita ""Fotografii"", care a reusit sa scape din ghearele uitarii cateva povesti ale unor oameni deosebiti, artisti fotografi. Nu intamplator spuneam, pentru ca marti, 5 decembrie, echipa de fotoreporteri a Jurnalului National a expus in foaierul Teatrului National Fotografie de Jurnal. Echipa - Dan Marinescu, Marin Raica, Christian Silva, Karina Knapek, Gabi Boholt, Victor Stroe, Lucian Alecu si Alexandru Molovata, prezentata de directorul ziarului, Marius Tuca, a deschis o usa celor de fata lasand-i sa vada lumea si oamenii prin ochii lor. ""Poti sa ma atingi daca vrei"", spunea colegul Dan Marinescu pe fondul cuvintelor lui Marius Tuca. ""Simti cum te patrunde talentul?"". Zau ca avea dreptate... Talent. O echipa inchegata, capabila de lucruri uimitoare, mereu gata de provocare, mereu pregatita sa descopere. Printre vizitatori, Stela Popescu, Doru Rancea, Cristina Deleanu, Eugen Cristea, regizorul Ion Puican, Nelu Ploiesteanu, Lucia Muresan, dar si Luiza Berman, acum in varsta de 86 de ani, sotia marelui artist fotograf Berman. Fotografi cu suflet si-au prezentat poezia muncii lor de fiecare zi, imagini pe care cu siguranta nu le poate uita nimeni, despre o tara numita Romania si oamenii ei in ipostaze interesante, inedite. O imagine inseamna o mie de cuvinte, iar artistii fotografi sunt acei oameni daruiti de sus cu un har, acela de a imortaliza Clipa, de a opri Timpul. Actrita Lucia Muresan, care a fost timp de 40 de ani sotie de artist fotograf, ne-a declarat vizibil emotionata: ""Ma uit la fotografii cu imensa nostalgie si in acelasi timp cu multa tandrete. Am stat aproape 40 de ani langa un mare artist fotograf, Ion Miclea, si simt ca am dreptul sa spun macar pe jumatate ca sunt profesionista. Aplecarea catre urat, chiar daca uneori lucrurile sunt grave si temele cumplite, ma cutremura. Este in expozitie un portret al unei femei nu stiu cat de batrane, dar peste care anii au trecut greu, superb, cutremurator, se poate scrie despre el o poveste. Apoi, toata istoria aceea cu copilul pierdut, gasit, abandonat este de un tragism teribil. Alternanta de alb/negru si sepia este foarte interesanta si aproape odihnitoare pentru ochi. Multa culoare. Sunt cateva peisaje minunate, de munte, cu ciobani, cu capite de fan, sunt sensibila, de ce sa nu spun, la asta, cateva portrete foarte interesante, sunt foarte frumoase. Desi este o aplecare spre urat, sigur ca viata nu este minunata, dar exista totusi din cand in cand un echilibru. Este minunat ca oameni tineri abordeaza meseria aceasta de pe pozitiile oamenilor scoliti, ale oamenilor de cultura"".
Expozitia Fotografie de Jurnal poate fi vizionata pana la data de 22 decembrie. Emotia


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.