In plina criza politica si cu cateva zile inainte de Congresul PSD, sondajele de opinie curg unul dupa altul. Ieri, nu mai putin de patru sondaje au fost date publicitatii, iar rezultatele oferite de acestea nu sunt tocmai aceleasi in ceea ce privest

In plina criza politica si cu cateva zile inainte de Congresul PSD, sondajele de opinie curg unul dupa altul. Ieri, nu mai putin de patru sondaje au fost date publicitatii, iar rezultatele oferite de acestea nu sunt tocmai aceleasi in ceea ce priveste, de pilda, intentiile de vot pentru alegerile parlamentare.

Barometrul Opiniei Publice realizat de IMAS in perioada 9-16 noiembrie 2006 indica Alianta D.A. drept castigatoare a alegerilor pentru Parlament cu 46%. Pe locul al doilea se situeaza PSD, cu 22%, plutonul fiind completat, potrivit acestui studiu, cu PRM - 15%, PNG - 8%, UDMR - 6%, PC - 2%, alt partid - 3% (23% din totalul celor care si-au exprimat o optiune nu ar vota sau sunt indecisi). Un al doilea sondaj de opinie, realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE), intre 17-26 noiembrie a.c., arata, in schimb, ca Alianta D.A. ar castiga alegerile cu un scor mai mic, respectiv 41,5%. PSD isi pastreaza pozitia secunda, dar este creditat cu un procent mai mare: 25,4%. Pe locurile urmatoare se situeaza PRM, cotat la 11,4%, PNG - 7,7%, UDMR - 5,6%, PC - 3,3%, PIN - 1,8%, PPCD - 1,5%, Actiunea Populara - 0,8%, alt partid - 1% (29,7% sunt nehotarati sau nu si-au exprimat o optiune).

ALTE DATEa€¦ Cel de-al treilea sondaj de opinie, realizat de aceasta data de Institutul PRO si DATA MEDIA aproximativ in acelasi interval de timp (17-22 noiembrie a.c.), ofera date apropiate de cele ale ATLE. Astfel, Alianta D.A. este preferata de 42,1% dintre intervievati, iar PSD este sustinut de 25,4% (scor identic cu cel al ATLE). PRM este pe al treilea loc cu 13,3%, fiind urmat de PNG - 8,6%, UDMR - 5,3%, PIN - 2,2%, PPCD - 1,5%, PC - 1,5%, alt partid - 0,1%. In acest caz, 15,9% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine voteaza, 9,3% nu ar merge la vot si 1,3% nu au raspuns. Marja de eroare admisa a acestor sondaje se incadreaza intre + - 2,7% si + - 3,2%

VOTUL IN BUCURESTI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.