17 ani scursi de la ultima primavara europeana a cainilor rosii Au trecut 17 ani de la ultima calificare a cainilor rosii in primavara europeana. Multe lucruri s-au schimbat de atunci: nu mai traim intr-un sistem autarhic, Mircea Lucescu a pleca

17 ani scursi de la ultima primavara europeana a cainilor rosii

Au trecut 17 ani de la ultima calificare a cainilor rosii in primavara europeana. Multe lucruri s-au schimbat de atunci: nu mai traim intr-un sistem autarhic, Mircea Lucescu a plecat de mult peste hotare, iar unul dintre jucatorii de atunci, Mircea Rednic - ajuns intre timp antrenor in Stefan cel Mare - , a reusit performanta de a-i readuce pe dinamovisti in lumea buna a fotbalului european. Puriul, pariul castigat al lui Borcea, un antrenor cu un inceput de cariera fulminant, dar care, o data cu plecarea de la Rapid, parea ca se afla pe o panta descendenta, a profitat de sansa de a antrena echipa unde s-a format ca jucator. Asa se face ca Dinamo, care mai deunazi speria doar formatiile romanesti, a inceput sa aiba rezultate si in Europa.

REVENIRE. Calificati in primavara europeana pentru prima oara de la Revolutie incoace, cainii spera sa demonstreze si in Cupa UEFA ca nu degeaba sunt considerati echipa momentului in Romania. Indiferent de rezultatul de joi din Anglia, elevii lui Mircea Rednic merg mai departe, insa este importanta si pozitia obtinuta in grupa. Primul loc va intalni mai departe una dintre echipele de pe locul 3, din UEFA, iar locul secund va juca impotriva unei formatii venite din Champions League. Asa ca este foarte important rezultatul pe care Niculescu&Co il vor obtine in fata lui Tottenham, doar victoria ii poate propulsa pe locul unu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.