Mos Nicolae aduce dulciuri copiilor cuminti si nuieluse celor obraznici. Nu imi aduc aminte sa fi fost un copil obraznic, dar cu siguranta nici cuminte nu am fost. Cu toate acestea, Mos Nicolae ma ierta si nu imi aducea niciodata nuieluse. Ghetutel
Mos Nicolae aduce dulciuri copiilor cuminti si nuieluse celor obraznici.
Nu imi aduc aminte sa fi fost un copil obraznic, dar cu siguranta nici cuminte nu am fost. Cu toate acestea, Mos Nicolae ma ierta si nu imi aducea niciodata nuieluse. Ghetutele mi le lustruiam cu mana mea doar o data pe an, in aceeasi seara in care incercam sa stau treaza si sa-l surprind pe Mosul cand se strecoara pe gaura cheii. Si nu stiam cum sa fac sa creada ca ghetele tatalui meu sunt de fapt ale mele. Acum imi dau seama ca bunataturile pe care mi le aducea Mos Nicolae erau magice.
Ciocolata si bomboanele erau aduse de departe si ma gandeam ca mosul trebuie sa se fi chinuit mult sa le care. Le mancam cu bucurie si deodata sufletul mi se umplea de bunatate. Si atunci le promiteam pe loc parintilor ca de la anul voi deveni cel mai cuminte copil.
De aceea, ani de-a randul m-am intrebat: oare ce ingredient adauga Mos Nicolae in dulciurile pe care mi le aducea, de reusea sa imi deschida atat de mult sufletul?
francesca.catana@jurnalul.ro

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.