Un produs bun in toate dietele. Aditivi zero, sursa buna de calciu, nu ingrasa... Sunt argumente ca sa invitati mai des la masa acest sortiment de iaurt. Desigur, in functie de gust si de toleranta. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune c

Un produs bun in toate dietele. Aditivi zero, sursa buna de calciu, nu ingrasa... Sunt argumente ca sa invitati mai des la masa acest sortiment de iaurt. Desigur, in functie de gust si de toleranta.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca este un produs fabricat numai din lapte proaspat pasteurizat si culturi lactice selectionate specifice iaurtului. Este un iaurt natural fara alte adaosuri, ceea ce ii confera calitatea de aliment probiotic, datorita microflorei lactice de fermentatie, microflora vie si activa pe toata perioada de valabilitate a produsului. Fiind un produs natural, acest iaurt este o sursa de calciu cu inalta biodisponibilitate, recomandat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si femeilor pre si postmenopauza. Trebuie precizat ca iaurtul este un produs lactat tolerat si de persoanele cu intoleranta la lactoza, datorita faptului ca microflora de fermentatie descompune acest dizaharid.
ETICHETA NUTRITIONALA. Produsul contine 2,8% grasime naturala, provenita din lapte. Iaurtul are o densitate calorica de 54 Kcal/100 g, caracteristic unui produs hipocaloric. Desi grasimea este constituita dintr-o cantitate semnificativa de acizi grasi saturati, totusi, ea nu are efecte negative, fiind contrabalansata de continutul in acizi grasi linoleici conjugati (CLA). Astazi este demonstrat ca acizii linoleici conjugati au efect benefic, intervenind in metabolismul grasimilor, stimuland arderea acestora si redistribuirea depozitelor adipoase in organism. De asemenea, este demonstrat ca persoanele care mananca frecvent iaurt natural beneficiaza de efecte geriatrice: le prelungeste viata si calitatea acesteia, aspecte relevate in urma cu un secol de savantul Ilija Metchinicoff, elev al lui Pasteur si apoi director al Institutului Pasteur din Paris, laureat al Premiului Nobel.
CONCLUZIE. Specialistul nostru recomanda produsul in toate dietele: de la copii la varstnici, de la persoane sanatoase pana la cele suferinde, in functie de preferintele si de toleranta individuala. Produsul are o densitate nutritionala optima, indici glicemic si de satietate scazuti. Acest iaurt e potrivit si dietelor de mentinere a greutatii normale sau de slabit.

Probiotic


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.