Castigator al Ursului de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin, productia regizata de Michael Winterbottom si de Mat Whitecross, ""Drumul spre Guantanamo"" este o redare la prima mana a supravietuirii a trei britanici in inchisoarea

Castigator al Ursului de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin, productia regizata de Michael Winterbottom si de Mat Whitecross, ""Drumul spre Guantanamo"" este o redare la prima mana a supravietuirii a trei britanici in inchisoarea americana Guantanamo Bay din Cuba, unde au fost tinuti timp de doi ani fara sa li se aduca nici un fel de acuzatii.

Cunoscuti ca ""Trioul Tipton"", dupa numele micului lor orasel de bastina din Marea Britanie, cei trei au fost in final repatriati si eliberati, neaducandu-li-se nici un fel de acuzatii oficiale in nici un moment al detentiei lor. Filmul a starnit o puternica controversa din cauza pozitiei critice pe care o are fata de guvernele american si britanic.

CRONICA. Partial documentar, partial dramatizare, filmul face cronica succesiunii de evenimente care au dus la plecarea celor trei din Tipton, din zona centrala a Marii Britanii, la o nunta in Pakistan, pana la trecerea peste granita afgana exact in momentul in care SUA si-au inceput bombardamentele si pana la capturarea lor finala de catre Alianta Nord-Atlantica si detentia la inchisoarea X-Ray si apoi la inchisoarea Delta din Guantanamo.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.