Obligatiunile Bancii Mondiale au inregistrat ieri o tranzactie record de peste 73,6 milioane de lei (21,44 milioane de euro), vizand 14% din titlurile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in octombrie. Atunci, mai mult de trei sferturi (77%) di
Obligatiunile Bancii Mondiale au inregistrat ieri o tranzactie record de peste 73,6 milioane de lei (21,44 milioane de euro), vizand 14% din titlurile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in octombrie. Atunci, mai mult de trei sferturi (77%) din obligatiunile oferite de Banca Mondiala au fost subscrise de investitori romani, care au plasat peste 404 milioane de lei (115,5 milioane de euro).

CALCULE. Pretul obligatiunilor se calculeaza ca procent din valoarea nominala. Ieri, pretul net de vanzare a fost de 100,25%. Analistii cred ca scaderea dobanzilor bancare sporeste atractivitatea titlurilor Bancii Mondiale. Pe de alta parte, este posibil ca si criza politica sa fi incurajat tranzactia. Ieri, la inchiderea sedintei Bursei de Valori Bucuresti, cresterile firave ale indicilor bursieri nu reusisera sa refaca scaderile masive din ajun, inregistrate ca urmare a indoielilor privind soarta Guvernului. Indicele BET al celor mai importante zece companii listate a crescut cu doar 0,14% dupa scaderea de luni de 1,74%, iar indicele BET - FI al Societatilor de Investitii Financiare (SIF) a recuperat doar 0,32 de puncte din caderea de luni de 5,25%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.