Un roman aflat in SUA a obtinut despagubiri de aproape 2,2 milioane de dolari, in urma unui accident care a avut loc pe un santier de constructii. Gheorghe Teglas a cazut de la o inaltime de patru metri si jumatate, in timp ce se afla in vizita pe r

Un roman aflat in SUA a obtinut despagubiri de aproape 2,2 milioane de dolari, in urma unui accident care a avut loc pe un santier de constructii. Gheorghe Teglas a cazut de la o inaltime de patru metri si jumatate, in timp ce se afla in vizita pe respectivul santier. El a suferit o leziune cerebrala si mai multe fracturi. Din aceasta cauza, a trebuit sa fie supus mai multor proceduri chirurgicale si a facut terapie pentru a reinvata deprinderi personale de baza. In prezent, Teglas nu mai poate munci, iar activitatile sale sunt limitate.

Teglas a avut accidentul in martie 2001, dupa ce a cazut de la o inaltime de 4,5 metri. La vremea respectiva, el se afla in vizita la un santier de constructii din Pennsylvania, in cadrul unui program de formare profesionala in domeniul electric. In 9 martie, romanul a incercat sa dea jos un candelabru la un mezanin. El a cazut de la o margine neterminata a mezaninului pe podeaua de beton de dedesubt. In procesul intentat, romanul a acuzat ca mezaninul a fost instalat neglijent si ca nu exista vreun avertisment privind un posibil pericol. Mai mult, Teglas a spus ca nu au fost luate masuri adecvate de protectie, cum ar fi instalarea unor bare protectoare.

I-a dat pe toti in judecata
Romanul i-a dat in judecata pe toti cei responsabili pentru accidentul sau, de la proprietar pana la entitatile care l-au sponsorizat pentru programul de formare profesionala, invocand incalcarea normelor de sanatate si de siguranta la locul de munca. Mai mult, el a sustinut faptul ca ar fi fost folosit ca angajat in loc de vizitator-stagiar si ca a fost dus intr-un mediu periculos.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.