Desi in Comitetul Executiv al PNL subiectul anticipatelor a fost atins tangential, mai mult pentru a se ajunge la concluzia ca nu pot fi organizate anul viitor, liberalii care urmau sa participe apoi la reuniunea Aliantei au schimbat strategia. In bi

Desi in Comitetul Executiv al PNL subiectul anticipatelor a fost atins tangential, mai mult pentru a se ajunge la concluzia ca nu pot fi organizate anul viitor, liberalii care urmau sa participe apoi la reuniunea Aliantei au schimbat strategia. In biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-au strans premierul, Calin Popescu Tariceanu, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, vicepresedintii, Puiu Hasotti si Dan Radu Rusanu, si secretarul general al Guvernului, Radu Stroe. Acestia au decis sa mearga pe solutia de forta: disponibilitate totala la anticipate, conditia fiind rotatia postului de premier intre PNL si PD, primii doi ani urmand sa-i fie ""rezervati"" lui Tariceanu. Surse liberale, participante la reuniunea Aliantei, sustin ca nici nu s-a mai ajuns la amanunte, pentru ca democratii au pretextat ca discutia nu se poate deschide decat dupa 1 ianuarie 2007.

BATAIE PE MEC. Negocierile s-au impotmolit cand a venit vorba de Ministerul Economiei si Comertului, ravnit atat de PNL si PD, cat si de UDMR. Surse participante spun ca, initial, PD cedase PNL acest minister, dar ca, dupa un telefin scurt la Cotroceni, s-au razgandit. Cum liderii Aliantei nu s-au inteles, urmand sa aiba o discutie si cu UDMR, au renuntat si la ideea intalnirii cu presedintele Traian Basescu, intalnire programata pentru seara de ieri. Presedintele Executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ca se cauta solutii pentru sustinerea actualului Guvern. ""S-ar putea sa avem o surpriza placuta ca o parte a parlamentarilor PC sa sutina guvernul"", a spus Videanu.

PSD NU FACE PACT CU INAMICUL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.