Un romån la NASA: Hacker aradean, spargatorul serverelor agentiei spatiale O echipa de ofiteri FBI si specialisti NASA s-a aflat la Arad, unde un hacker a fost depistat ca fiind cel care a spart serverele agentiei spatiale americane. Victor Fa

Un romån la NASA: Hacker aradean, spargatorul serverelor agentiei spatiale O echipa de ofiteri FBI si specialisti NASA s-a aflat la Arad, unde un hacker a fost depistat ca fiind cel care a spart serverele agentiei spatiale americane. Victor Faur spune ca a vrut sa arate cat de vulnerabile sunt sistemele NASA, iar acum a fost pus sub acuzare.

Un tanar din Arad este pus sub acuzare, de catre autoritatile romane si americane, pentru accesare nelegala a serverelor NASA, ceea ce a produs o paguba acestei institutii de 1,3 milioane de dolari. Victor Faur spune ca a facut totul din teribilism, ca a intrat in retelele informatice ale mai multor institutii mai mult pentru a semnala ca acestea sunt foarte vulnerabile. Insa autoritatile din SUA sustin ca aradeanul este liderul unui grup de hackeri numit „WhiteHat Team“, scopul acestuia fiind sa patrunda in computerele Guvernului american.

In 14 iulie a.c, Politia romana a fost sesizata de National Aeronautics and Space Administration (NASA) despre faptul ca, incepand cu lu na noiembrie 2005, au fost accesate neautorizat 100 de servere, apartinand NASA, de catre persoane necunoscute din Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.