Dupa 1 ianuarie 2007, persoanele fizice care isi vor cumpara un autoturism mai nou de sase luni sau cu un rulaj sub 6.000 km vor plati TVA, pentru care vor depune un decont special, pana la data de 25 a lunii respective, la administratia financiara,

Dupa 1 ianuarie 2007, persoanele fizice care isi vor cumpara un autoturism mai nou de sase luni sau cu un rulaj sub 6.000 km vor plati TVA, pentru care vor depune un decont special, pana la data de 25 a lunii respective, la administratia financiara, au declarat oficiali ai Ministerului Finantelor Publice (MFP), citatI de Newsin.

In Uniunea Europeana, persoanele care livreaza autoturisme si produse accizabile sunt scutite de plata TVA, taxa fiind achitata odata cu utilizarea sau cu eliberarea in consum. Astfel, cele doua categorii de produse au un regim special in UE in privinta platii. In cazul masinilor second hand, TVA este platita de catre vanzator. Dupa 1 ianuarie 2007, la importurile de masini noi si second hand din UE, romanii nu vor mai plati taxa vamale si accize, ci TVA, dupa caz, si taxa de inmatriculare.

Pentru masinile Euro 3 cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 cmc cu o vechime mai mica de sase luni, taxa de inmatriculare va fi de 612 euro, iar pentru cele cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc dar cu o vechime de 6 ani, taxa va fi de 5.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.