Bucurestenii platesc mai mult decat ar trebui pe caldura furnizata de Radet din cauza pierderilor de agent termic din retelele degradate. Majoritatea conductelor care alimenteaza apartamentele din Capitala (85%) trebuie date la casat.

C
Bucurestenii platesc mai mult decat ar trebui pe caldura furnizata de Radet din cauza pierderilor de agent termic din retelele degradate. Majoritatea conductelor care alimenteaza apartamentele din Capitala (85%) trebuie date la casat.

Consumatorii din Capitala vor plati doar cat consuma si vor avea servicii de calitate abia peste cinci-sase ani, deoarece acum regia de termoficare din Capitala este pe butuci din cauza pierderilor de agent termic inregistrate in procesul de distributie. Banii bucurestenilor incalzesc mai mult pamantul decat apartamentele in care locuiesc. Retelele care alimenteaza casele bucurestenilor sunt mai vechi decat istoria, ceea ce face ca pierderile, fie ca se regasesc in facturile consumatorilor, fie ca sunt platite de primarie din bani publici, sub forma de subventii, sunt suportate tot de cei care se incalzesc in regim centralizat. Desi durata de viata a conductelor este extrem de redusa, 85% dintre acestea au mai mult de 25 de ani si trebuiau inlocuite de mai multi ani. Din 1990 si pana acum, doar 12% dintre conductele degradate ale Radet au fost inlocuite cu altele noi, ceea ce inseamna ca in toti acesti ani, bucuresten ii au bagat bani cu duiumul in pamant fara sa beneficieze de un serviciu de calitate. „Da, este adevarat, dar unele au chiar si 40-45 de ani vechime si trebuie schimbate. Speram sa facem acest lucru pana in 2010-2012. Avem un program de investitii care a inceput anul acesta si care va continua si in anii urmatori. Fondurile sunt asigurate de la bugetul statului, sub forma de bani pentru investitii, si din imprumuturi contractate de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Europeana de Investitii“, a declarat pentru „Gardianul“ Virgil Ramba, directorul general Radet, care va avea serios de lucru in elaborarea de proiecte tehnice eligibile pentru finantare. Pentru modernizarea retelelor de distributie a energiei termice si pentru sporirea confortului termic in locuintele bucurestenilor, regia are la dispozitie 2.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.