In ciuda reactiilor venite din partea profesorilor, ministrul Hardau a legiferat: se renunta la Testele Nationale si evaluarea elevilor se va face prin teze cu subiect unic.O proba scrisa de trei ore se va reduce doar la 50 de minute.

In ciuda reactiilor venite din partea profesorilor, ministrul Hardau a legiferat: se renunta la Testele Nationale si evaluarea elevilor se va face prin teze cu subiect unic.O proba scrisa de trei ore se va reduce doar la 50 de minute.

Surd la reactiile profesorilor, care nu sunt de acord cu eliminarea examenelor finale de la Capacitate, ministrul Hardau s-a incapatanat si a semnat in cele din urma ca evaluarea elevilor sa se faca prin teze cu subiect unic. Altfel spus, prin diminuarea unei probe de la trei ore la 50 de minute, este clar ca slaba pregatire a elevilor se va accentua.

Prin semnarea Metodologiei de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic pentru clasa a VII-a, in anul scolar 2006-2007, ministrul educatiei, Mihail Hardau, a legiferat eliminarea Testelor Nationale si inlocuirea acestora prin acest sistem de evaluare. Dupa cum a mai relatat ziarul nostru, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar au reactionat puternic impotriva acestei schimbari, din doua motive foarte clare: primul tine de calitatea evaluarii, c are va fi una superficiala si foarte subiectiva, chiar daca probele sunt date prin lucrari scrise, iar cel de-al doilea are drept cauza perturbarea orarului scolar, prin scoaterea profesorilor evaluatori, si nu putini la numar, de la programul de predare. Odata cu noua metodologie aprobata, specialistii de la Directia pentru Invatamantul Preuniversitar, in frunte cu seful lor, au dat iarasi dovada de neprofesionalism. Mai exact, durata probelor este diminuata de la trei ore la 50 de minute: “Subiectele sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare si cu programele de teze, valabile pentru desfasurarea tezelor din semestrul respectiv; sa aiba un nivel mediu de dificultate; sa permita efectuarea lor in 50 de minute”, se stipuleaza la articolul 11, capitolul IV din Metodologie. Dupa cum bine se poate sesiza, examenele propriu-zise sunt definitiv eliminate, ele rezumandu-se doar la o simpla si banala teza semestriala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.