Mare scandal mare la filiala ruseasca a prestigioasei reviste Forbes. Patronatul a retras de pe piata intregul tiraj pentru luna decembrie si, in consecinta, redactorul-sef al publicatei a demisionat. Jurnalistii de la Forbes pregateau un numar s

Mare scandal mare la filiala ruseasca a prestigioasei reviste Forbes. Patronatul a retras de pe piata intregul tiraj pentru luna decembrie si, in consecinta, redactorul-sef al publicatei a demisionat.

Jurnalistii de la Forbes pregateau un numar special de Sarbatori despre Elena Baturina, cea mai bogata femeie din Rusia si nevasta primarului Moscovei, Iuri Lutzkov. Reporterii reusisera sa o intervieveze pe Baturina, dar, intre timp, aceasta a aflat ca tonul general al materialelor este departe de a fi unul pozitiv. Baturina a iesit la contraatac, sustinand ca interviul acordat jurnalistilor de la Forbes a fost denaturat. ""Am protectia garantata"", le spusese ea jurnalistilor, declaratie inregistrata de acestia. Ulterior ea a spus ca afirmatiile i-au fost scoase din context. Baturina a facut presiuni asupra patronatului german, care i-a dat dreptate. Pentru a evita un scandal, editorul Axel Springer a anuntat ca editia rusa a Forbes va fi in luna decembrie identica insa cu editia germana. Kommersant a publicat ieri pasaje din ceea ce ar fi trebuit sa apara in urmatorul numar Forbes.

BINE ARANJATA. Jurnalistii afirmau ca Baturina si-a ""aranjat"" afacerile din sectorul imobiliar, constructii si petrochimie astfel incat sa poata sa mentina profitul si dupa 2007, cand Lutkov nu va mai fi primar. Despre Baturina se stia si pana acum ca foloseste functia sotului sau pentru a obtine contracte guvernamentale avantajoase. Kommersant a anuntat ca decizia patronatului de a opri publicarea articolelor a survenit dupa o intalnire a acestuia cu directori ai companiei Inteko, principala firma a Elenei Baturina. Paul Klenbikov, fostul redactor-sef al Forbes Rusia, a fost ucis in stil mafiot, in anul 2004.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.