Zeci de mii de pasageri ai companiei aviatice British Airways au intrat in alerta dupa ce urme de substanta radioctiva, similara celei care a provocat decesul lui Aleksandr Litvinenko, au fost descoperite in doua avioane, transmite The Daily Telegra

Zeci de mii de pasageri ai companiei aviatice British Airways au intrat in alerta dupa ce urme de substanta radioctiva, similara celei care a provocat decesul lui Aleksandr Litvinenko, au fost descoperite in doua avioane, transmite The Daily Telegraph, in editia de ieri. Fostul spion rus, care primise cetatenie britanica, a murit, saptamana trecuta, dupa ce a fost otravit cu poloniu 210. Circa 30.000 de pasageri au calatorit in Europa la bordul celor 221 curse aeriene, dupa ce urme de substanta radioactiva au fost detectate la inceputul acestei luni. Investigatia politiei se axeaza pe cursele aeriene Moscova-Heathrow din 25 si 31 octombrie precum si pe cele care au decolat de la Londra catre alte destinatii, la 28 octombrie si 3 noiembrie.

Compania British Airways a deschis o line telefonica de urgenta pentru eventualii pasageri afectati, sfatuindu-i pe cei care prezinta simptome de iradiere sa apeleze direct la serviciul special creat de Sistemul National de Sanatate. Agentia pentru Protectia Sanatatii a anuntat ca riscul ca populatia sa fi fost afectata este unul scazut.

Investigatie la Moscova


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.