Promisiunea achitarii datoriilor din sistemul sanitar, facuta de ministrul Nicolaescu, nu a fost onorata. Astfel, in prezent, debitele pentru medicamentele achizitionate de spitale si farmacii in 2005 depasesc suma de 2.000 miliarde de lei. Cum la u
Promisiunea achitarii datoriilor din sistemul sanitar, facuta de ministrul Nicolaescu, nu a fost onorata. Astfel, in prezent, debitele pentru medicamentele achizitionate de spitale si farmacii in 2005 depasesc suma de 2.000 miliarde de lei. Cum la ultima rectificare nu s-a pomenit de achitarea datoriilor, este greu de crezut ca vreun creditor isi va vedea banii inapoi.

„Am avut promisiuni ca la aceasta rectificare se vor plati datoriile, dar se pare ca acest lucru nu se va intampla. Banii pentru farmacii nu s-au platit si nici pentru medicamentele achizitionate de spitale nu s-au achitat. Ce stim este ca ministrul sanatatii ar pregati un ordin pentru aprobarea metodologiei prin care se vor achita banii pentru farmacii. Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, ca urmare a raportarii din teritoriu la nivelul lui 30 iunie 2006, datoriile catre farmacii se ridicau la 827 miliarde ROL, din care 768 miliarde ROL din 2005 si 59,64 miliarde ROL pana la 30 iunie 2006. Conform datelor Ministerului Sanatatii Publice, la nivelul lui 31.12.2005, debitele catre spitale erau de 1.313 miliarde ROL, din care 278 miliarde ROL din 2004, 1.035 miliarde ROL din 2005 si 468 miliarde ROL datorii scadente in iulie 2006“, ne-a declarat Ileana Niculescu, director executiv al Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente. Distribuitorii se tem ca nici pana la sfarsitul anului debitele nu vor fi platite, fapt care le-ar crea mari dificultati. La jumatatea lunii august, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a avut o intalnire cu echipa de conducere a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cu reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Romania, ai Patronatului Farmacistilor, precum si cu asociatiile producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de medicamente.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.