Manifestarile prilejuite de Ziua Nationala nu au iesit nici in acest an din tiparul obisnuit, in ciuda faptului ca este ultima manifestare de acest gen inainte de intrarea Romaniei in UE. Aceleasi mese ostasesti, cu fasole si tuica fiarta, depuneri d

Manifestarile prilejuite de Ziua Nationala nu au iesit nici in acest an din tiparul obisnuit, in ciuda faptului ca este ultima manifestare de acest gen inainte de intrarea Romaniei in UE. Aceleasi mese ostasesti, cu fasole si tuica fiarta, depuneri de coroane de flori sia€¦ traditionalele discursuri ale autoritatilor.

Ziua Nationala a fost celebrata altfel la Buzau de pensionari, care au preferat sa petreaca la coada la medicamente, iar la Bacau, aproape 60 de sateni din comuna Ghimes Faget au manifestat alaturi de cinci grevisti ai foamei.

La Arad, de Ziua Nationala, autoritatile locale din Beliu au dorit sa-l comemoreze pe pilotul Dan Andrei Ghica, el fiind considerat in localitate un erou. Pentru a-i onora memoria, in localitate a fost dezvelita o placa comemorativa. La 22 noiembrie, un Mig 29 Lancer s-a prabusit la Beliu, pilotul Dan Andrei Ghica preferand sa duca aparatul de zbor la o distanta sigura de casele locuite, desi in acest fel nu a mai reusit sa se catapulteze la timp.

FUNDA DE DOLIU. O intamplare deosebita s-a petrecut la Cluj, unde coroana depusa de UDMR Cluj la statuia lui Avram Iancu avea o funda folosita de obicei la doliu. Coroana era compusa din crizanteme si era singura care nu avea prinsa pe ea o funda tricolora, ca si celelalte coroane depuse, ci o banda alba bordata cu negru. Presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, a spus ca nu stie nimic despre acest lucru, deoarece nu se afla in tara de cateva zile. El l-a desemnat pe viceprimarul Clujului, Boros Janos, sa se ocupe de comandarea coroanei pentru 1 Decembrie. La randul sau, Boros Janos a declarat ca banda alba cu dungi negre nu semnifica ceva anume, iar el doar a comandat coroana, care asa i-a fost data. Viceprimarul a explicat ca pana sa fie Emil Boc primar, adica in timpul mandatelor lui Gheorghe Funar, ei nu participau la depuneri de coroane de Ziua Nationala. Boros a precizat ca nu a existat nici o intentie in aplicarea pe coroana a fundei albe bordate cu negru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.