Pentru Ziua Nationala, romanii nu mai cumpara steaguri. La fabrica de textile din Brasov, unde se confectioneaza si drapele, comenzile la aceste produse au fost putine anul acesta. Primaria Brasov, spre exemplu, nu a comandat nici unul. Cumparatorii

Pentru Ziua Nationala, romanii nu mai cumpara steaguri. La fabrica de textile din Brasov, unde se confectioneaza si drapele, comenzile la aceste produse au fost putine anul acesta. Primaria Brasov, spre exemplu, nu a comandat nici unul. Cumparatorii au fost altii: reprezentantii altor primarii din tara sau institutii din Brasov.

In Brasov exista o fabrica de textile, veche de 50 de ani, unde sunt confectionate steaguri si panglici in culorile tricolorului. Ziua de 1 Decembrie, sarbatoare pentru toti romanii, este marcata prin arborarea drapelului. Prea putini sunt cei care in ziua de azi mai cumpara steagul Romaniei.
Tesatorii de la fabrica din Brasov nu au stat insa degeaba in ultimele zile. Comenzi au avut; putine, ce-i drept, insa s-au pregatit pentru Ziua Nationala a Romaniei. ""Steagurile sunt facute dintr-o matase groasa si au dimensiunea de 1 m X 1,5 m. Ele sunt cusute pe bucati: rosu, galben si albatru"", ne-a explicat Erika Pavel Teodorescu, proiectant la Sectia imprimerie si steaguri.

TRADITIE. Fabrica de textile din Brasov face drapele de 50 de ani

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.