Tacut ca o lebada si fricos ca un iepure, ministrul educatiei, Mihail Hardau,  refuza sa ia o pozitie oficiala clara in scandalul icoanelor din salile de clasa. Mai mult, fara ca sa apere valorile spirituale romanesti, si-a plecat umil capul in
Tacut ca o lebada si fricos ca un iepure, ministrul educatiei, Mihail Hardau, refuza sa ia o pozitie oficiala clara in scandalul icoanelor din salile de clasa. Mai mult, fara ca sa apere valorile spirituale romanesti, si-a plecat umil capul in fata recomandarii ca simbolurile crestine sa fie expuse numai in spatii ascunse vederii.

In exclusivitate pentru „Gardianul“, Ioan Grigore Prodan, comisarul general al Comisariatului pentru Societatea Civila, a facut urmatoarea declaratie: „In spatele acestei campanii virulente indreptate impotriva simbolurilor spiritualitatii religioase din scolile din Romania se afla organizatia strict secreta, Francmasoneria. Avem informatii exacte, potrivit carora in structurile didactice din invatamant, mai exact printre profesorii de religie, precum si in anumite asociatii si fundatii s-au infiltrat persoane suspecte, care, folosindu-se de aceste organizatii ca pe o umbrela, si care fie ca fac parte din Francmasonerie, fie ca sunt platiti de catre aceasta organizatie secreta, vor sa distruga simbolul religios din scoli& ldquo;. Aceasta declaratie socanta este efectul deciziei emise de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii care a recomandat Ministerului Educatiei si Cercetarii sa elaboreze si sa implementeze norme interne prin care icoanele si alte simboluri crestine sa fie expuse numai in timpul orelor de religie si in spatii special amenajate. Drept raspuns, prin comunicatul semnat in 21 noiembrie 2006, ministrul Hardau anunta ca a luat act de aceasta recomandare, ca va lua masuri, considerand ca „oportuna prezentarea documentului spre dezbatere comisiilor de invatamant din Parlamentul Romaniei“. Reamintim ca, inca din luna august, un profesor de filozofie din Buzau, Emil Moise, a redactat si semnat o petitie anti-religie care a fost sustinuta de numerosi reprezentanti ai unor organizatii non-guvernamentale si de profesori universitari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.