Dupa 16 ani, Dinamo a reusit sa se califice in primavara europeana. Victoria cu 2-1 in fata lui Bayer apropie Romania de Portugalia si Germania in clasamentul coeficientilor UEFA. Tara noastra are sanse reale sa inscrie trei echipe in Liga Campionil

Dupa 16 ani, Dinamo a reusit sa se califice in primavara europeana. Victoria cu 2-1 in fata lui Bayer apropie Romania de Portugalia si Germania in clasamentul coeficientilor UEFA. Tara noastra are sanse reale sa inscrie trei echipe in Liga Campionilor din sezonul 2008-2009.

Primavara a venit, dupa 16 ani, si in Stefan cel Mare. Dinamo a reusit, miercuri seara, sa se impuna in fata germanilor de la Bayer Leverkusen, cu 2-1, si, implicit, sa se califice in saisprezecimile Cupei UEFA. Aproape 14.000 de spectatori au cantat in ploaie pentru un succes care s-a lasat asteptat inca de pe vremea cand Radu Stefan se pregatea sa mearga la... gradinita. In plus, prin victoria „ros-albilor”, Romania s-a apropiat si mai mult de coeficientul european al nemtilor, fiind, incredibil, foarte aproape de a avea trei echipe calificate in grupele Ligii Campionilor!

Stadionul Dinamo nu a fost plin nici miercuri seara, dar cei aproape 14.000 de fani au creat o atmosfera incredibila, care i-a purtat, finalmente, pe elevii lui Mircea Rednic spre o izbanda asteptata de peste 16 ani. „Cainii” au reusit o calificare frumoa sa, invingand o reprezentanta a unuia dintre cele mai puternice campionate din Europa, Bundesliga. Bayer Leverkusen venise la Bucuresti cu intentia clara de a castiga, orice pas gresit putandu-i fi fatal in tentativa de a prinde primavara europeana. Nemtii au deschis scorul, dar dinamovistii au revenit senzational si gratie unui Cl. Niculescu in mare forma au intors rezultatul, prin doua reusite de generic. Primavara europeana nu mai este un vis pentru „caini”, este o realitate, reusita gratie unui antrenor pentru care „bombele” pe care le-a anuntat si-au facut efectul intr-una dintre cele mai frumoase seri din Sos. Stefan cel Mare.

Niculescu: 'Toti suntem eroi!>>
Eroul dinamovistilor de miercuri seara, cel care a inscris cele doua goluri care au adus victoria echipei lui Mircea Rednic si, implicit, calificarea saisprezecimile competitiei, a salutat, dupa finalul meciului, minute in sir, galeria, care i-a strigat numele. „Toti suntem eroi pentru ca am reusit o performanta mare pentru Dinamo, o calificare dupa 16 ani de asteptare. Sunt fericit, extenuat, dar nu mai conteaza nimic. Vrem sa ne traim clipa. De maine mergem mai departe. E greu de uitat o asemenea victorie pentru ca am invins o fosta finalista a Ligii Campionilor, ceea ce nu e putin lucru. „Mergem sa batem la Londra. Traiesc niste clipe minunate, cele mai frumoase de cand sunt la Dinamo, nici Cupa si nici campionatul nu se compara cu calificarea in primavara europeana”, a spus „Clau-gol”. La randul sau, Mircea Rednic a punctat: Continuam, mergem mai departe. Cand suntem impreuna nu ne poate bate nimeni. Era o calificare care nu era in program, dar jocul ne-a adus aici. Toate meritele le au jucatorii, pentru ca ei joaca. Ne-am descurcat, am trecut peste accidentari si oboseala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.