O echipa de bucatari romani reprezentand Transilvania a participat zilele acestea la Cupa Mondiala a Bucatarilor. Ioan Florescu si Stefan Bercea din Predeal, Maria Rusu din Cluj si Eugen Bar din Oradea s-au intors de la Luxembourg cu un onorant loc t
O echipa de bucatari romani reprezentand Transilvania a participat zilele acestea la Cupa Mondiala a Bucatarilor. Ioan Florescu si Stefan Bercea din Predeal, Maria Rusu din Cluj si Eugen Bar din Oradea s-au intors de la Luxembourg cu un onorant loc trei la concursul pe echipe regionale.


Acestia au concurat cu alte 36 de echipe reprezentand fiecare o regiune a unei tari. La una dintre probele individuale Stefan Bercea a obtinut tot o medalie de bronz, acesta fiind in competitie cu bucatari din 24 de tari. Acesta spune ca a fost foarte greu, tinand cont de faptul ca echipa Romaniei nu a avut un stagiu de pregatire. Pentru competitiile de asa amploare se fac pregatiri cu aproape un an inainte, astfel incat odata ajunsi in fata juriului concurentii sa fie foarte bine pregatiti. Succesul echipei nostre a fost cu atat mai mare, cu cat anul viitor, au fost invitati sa prezinte bucate romanesti la Luxemburg, oras care este declarat si el capitala culturala europeana, dupa cum spune Stefan Bercea. Cupa Mondiala a Bucatarilor este unul dintre cele mai mari concursuri de profil din lume si se desfasoara o data la doi ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.