Ovidiu Ispir, reprezentantul Romaniei in Curtea Europeana de Conturi, este ""cel mai slab candidat audiat"", potrivit popularilor europeni, si are toate sansele sa fie respins de plenul Parlamentului European. Popularii europeni nu il sustin pe

Ovidiu Ispir, reprezentantul Romaniei in Curtea Europeana de Conturi, este ""cel mai slab candidat audiat"", potrivit popularilor europeni, si are toate sansele sa fie respins de plenul Parlamentului European.

Popularii europeni nu il sustin pe Ovidiu Ispir, nominalizat de Romania pentru Curtea Europeana de Conturi, avand in vedere ca audierea lui in Comisia de control bugetar a sporit dubiile privind capacitatile sale pentru acest post, a declarat Jose Javier Pomes, purtatorul de cuvant al PPE in comisie. ""Grupul PPE nu va sprijini politic sau moral aceasta nominalizare"", a spus Pomes.

NEMULTUMIRI. Acesta a explicat ca, la audierile din comisie, Ovidiu Ispir nu a clarificat afirmatiile din mai multe ziare europene privind presupusa sa implicare intr-un scandal financiar. ""Experienta lui profesionala nu este potrivita pentru post si exista aspecte neclarificate referitoare la trecutul sau"", a spus parlamentarul PPE, adaugand ca ""aceasta nu tine de a crede sau nu presa"". ""Adevarul este ca Ovidiu Ispir este cel mai slab candidat din ultimii 12 noi membri ai Curtii de Conturi pe care i-am audiat in ultimii ani"", a conchis Jose Javier Pomes. PPE-DE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Candidatura lui Ovidiu Ispir pentru Curtea Europeana de Conturi a fost avizata marti de Comisia de control bugetar, dar pentru a fi validata va trebui sa primeasca votul plenului Parlamentului European. Deoarece singurul sprijin la audieri a fost acordat de gruparea socialista. Pom...s a propus grupului socialist sa-si asume responsabilitatea de a-l sustine pe Ispir si in plen.
Surse europene ne-au declarat ca Ispir nu a fost respins la audieri pentru ca acum nu exista dovezi pentru acuzatiile care i se aduc in Romania. Mai mult, candidatul s-a descurcat ""rezonabil"" si are parte, deocamdata de o ""sustinere conditionata"".

ABANDONAT? Reactiile negative ale oficialilor europeni nu au ramas fara ecou. Guvernul si PNL au precizat ieri ca Ispir nu a fost propus pentru aceasta functie nici de Executiv si nici de liberali, ci de Curtea de Conturi. Precizarile liberalilor vin dupa ce presa a scris despre relatiile stranse dintre Ispir si liberalul Dan Radu Rusanu.

SPRIJIN REDUS. Candidatura lui Ovidiu Ispir pentru Curtea Europeana de Conturi a fost avizata marti de Comisia de control bugetar, dar pentru a fi validata va trebui sa primeasca votul plenului Parlamentului European. Desi Ispir este candidatul promovat de Partidul National Liberal, singurul sprijin la audieri a fost acordat de gruparea socialista. Pomes a propus grupului socialist sa-si asume responsabilitatea de a-l sustine pe Ispir si in plen. Sprijinul socialistilor este cu atat mai surprinzator, cu cat, in urma cu cateva zile, europarlamentarul socialist Martin Schultz spunea ca ""Ispir nu este o numire serioasa"". Si Markus Ferber, seful grupului Uniunea Crestin Sociala, spune ca are ""mari indoieli cu privire la acest candidat"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.