Nu vreau sa fiu coerent! Nu vreau sa dezvolt vreo idee sau sa par vreun genial neinteles in textul urmator. Pur si simplu scriu! Cu suparare, nervi si indignare. Mai tineti minte filmul ala de groaza ce acum vreo 10 ani acapara orice discutie? N
Nu vreau sa fiu coerent! Nu vreau sa dezvolt vreo idee sau sa par vreun genial neinteles in textul urmator. Pur si simplu scriu! Cu suparare, nervi si indignare.
Mai tineti minte filmul ala de groaza ce acum vreo 10 ani acapara orice discutie? Nu? Simplua€¦ Niste cadavre reveneau la viata si terorizau viata de noapte a unui oras. Fascinant pentru niste copii de 12-13 ani care tocmai ieseau din comunism. Daca nu ati vazut acest film, puteti sa il vedeti in fiecare seara in Bucuresti, dupa ora 16:00-17:00. In rolurile principale, cadavrele, se afla indivizii dubiosi, care apar in orice parcare si iti dau voie sa iti asezi masina acolo. Vrei, nu vrei, trebuie sa accepti atitudinea execrabila sau amenintarile lor si sa le dai bani pentru a parca masina intr-un loc public. Nu vrei sa platesti, e simplu ce se intampla. Te trezesti cu o zgarietura de toata frumusetea pe capota sau pe usa! Intr-un loc vizibil, asa sa intelegi cine e jmecher, cine IESTE numar uan!
Nimeni nu face nimic pe tema asta. Firma ce administreaza pseudoparcarile din Capitala, cea care are numele unui artist, dar care se comporta ca un bandit, merge blat. Nu investeste nici un leu in amenajari, iar la ora 16:00, cand coruptibilii angajati se retrag, lasa pe mana jecmanitorilor spatiile respective. Primaria, la fel. Cred ca politia comunitara se afla in subordinea acesteia, insa
Degeaba. Nimeni nu ia la intrebari slehtele de ""cadavre"" care au luat cu japca parcarile si fac regulile dupa bunul-plac. Politia? Sublima, dar inexistenta! Ii vad seara de seara cum dau ture pe centrul Capitalei, insa de ce? DE-GEABA? Tot la fel, seara de seara, posesorii de automobile sunt speriati si amenintati! Si 90% din ei sunt romi, draga doma€™le Madalin Voicu! Sau draga institutie de aparare a minoritatilor. Va sesizati din birourile voastre luxoase si dati eventual amenzi, insa nu PREVENITI japca zilnica, ce se intampla in orice colt al Bucurestiului. Cum ar fi sa va ridicati de la caldurica si sa incercati voi sa va parcati masinile acolo?
Mi-ar placea sa il vad o data pe domnul presedinte, ca tot e un spirit liber, cum negociaza ora de parcare. ""Sefua€™? Manca-ti-as! Da si mie 100 da mii, ca ma uit la masina ta! Hai, ca la banii tai iti permiti!"" Ce ar face atunci presedintele? I-ar imbratisa si le-ar promite salarii mai mari sau le-ar spune ""Sa parcati bine!?"".
Radem, glumim, insa este evident ca aparitia capuselor ce au acaparat parcarile bucurestene este facuta cu largul sprijin al autoritatilor. Ca se numeste politie simpla sau comunitara, acest fenomen semimafiot este incurajat tacit de cei care ar trebui sa il previna.
Mai sunt vreo 40 de zile si suntem oficial in UE. Mult mai multi straini o sa vina la Bucuresti pentru afaceri sau simplu si clar pentru hoardele de fete frumoase care salasluiesc pe aici. Mai direct? Sa isi bage ceva pe camera. Ei o sa fie intampinati de ""ambasadorii"" nostri din parcari si eventual scuipati cu drag daca nu dau 5 euro pentru parcare. Iar daca nu le e de ajuns, la Universitate sau la Aviatorilor o sa le fie imbratisate masinile de copii ai strazii in pijamale. Inca o confirmare, daca mai era nevoie, ca nu conteaza pentru politicieni ce se intampla pe strada, in randul oamenilor ""simpli"", ci doar ce se mai invarte in buzunarele lor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.