Competitia in familie se pare ca este pozitiva si motivanta in acelasi timp. Leonard Orban a trecut cu brio si de audierile din Parlamentul European si este pregatit pentru a-si prelua portofoliul de multilingvism. Dar nici fratele liberal Ludovic O

Competitia in familie se pare ca este pozitiva si motivanta in acelasi timp. Leonard Orban a trecut cu brio si de audierile din Parlamentul European si este pregatit pentru a-si prelua portofoliul de multilingvism. Dar nici fratele liberal Ludovic Orban nu se lasa. Din functia de viceprimar tinteste direct inspre Guvern, chiar spre postul lasat liber la Agricultura de Gheorghe Flutur, ex-ministrul care s-a alaturat platformei lui Theodor Stolojan. Dupa demiterea lui Flutur au fost mai multe variante vehiculate, insa nici una care sa multumeasca toate partile implicate. Totodata, se pare ca s-a renuntat la alegerea unui finantist, asa cum prefera premierul initial. In acest context, probabil ca virulenta atacurilor lui Orban la adresa fostului ministru Flutur a reprezentat un plus. Presedintele PNL Bucuresti este cel care, imediat dupa ce Flutur si-a exprimat public apropierea de platforma liberala, a declarat ca dosarele penale referitoare la Romsilva Suceava ale ex-ministrului au fost inchise de Ion Iliescu la cererea lui Stolojan. Astfel, Norica Nicolai a precizat ca probabil in cursul zilei de astazi va fi anuntat Ludovic Orban pe functia de ministru la Agri cultura.

Premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa anunte in cursul zilei de astazi un inlocuitor pentru Gheorghe Flutur la Ministerul Agriculturii. Doar ca variantele vehiculate pana acum au cazut. Liderul liberal Norica Nicolai a mentionat ca nominalizarea actualului vicepremier Ludovic Orban pentru functia de ministru al agriculturii este aproape sigura. Mai mult, Nicolai a mentionat ca Orban este decis sa ocupe acest post si se pare ca va avea si sustinere. Totodata, conform Noricai Nicolai, nominalizarea lui Orban va fi facuta in cursul zilei de astazi sau cel tarziu maine. Pe de alta parte, majoritatea liderilor PNL nu a vrut sa comenteze pe marginea acestui subiect. Ei au precizat ca nu exista inca o decizie oficiala si ca urmeaza o discutie cu premierul pentru a fi stabilit inlocuitorul lui Flutur. Mai mult, liberalii s-au aratat aproape convinsi ca numirea unui ministru la Agricultura poate fi intarziata de absenta din tara a lui Traian Basescu si de Ziua Nationala.

Secretarul de stat a cazut examenul
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Nicolae Lazin, membru PNL, a declarat in urma cu doar cateva zile ca este unul dintre „candidatii cu sanse reale“ sa-i succeada lui Gheorghe Flutur la conducerea ministerului, transmite Mediafax. Lazin, care este membru PNL Satu Mare si presedintele Comisiei de Agricultura din PNL din anul 2003, a precizat ca in ultimele zile a primit semnale de sustinere atat de la filialele din teritoriu, cat si de la liderii din conducerea centrala a PNL.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.