Raportul preliminar al Comisiei de ancheta a Parlamentului European, referitor la zborurile CIA in Europa, califica Romania drept „necooperanta“, a anuntat ieri agentia poloneza PAP, citata de EuObserver. De asemenea, documentul arata ca
Raportul preliminar al Comisiei de ancheta a Parlamentului European, referitor la zborurile CIA in Europa, califica Romania drept „necooperanta“, a anuntat ieri agentia poloneza PAP, citata de EuObserver. De asemenea, documentul arata ca Romania a fost tranzitata de zboruri secrete ale agentiei americane. Raportul, intocmit de europarlamentarul Claudio Fava (foto), va fi dezbatut astazi, iar concluzia finala a PE va fi prezentata in februarie 2007. La finele vizitei din Romania, care a avut loc luna trecuta, raportorul Claudio Fava a sustinut ca au fost identificate sase zboruri in care este implicat CIA, iar aeroporturile folosite sunt cel din Baneasa si cel de la baza militara Mihail Kogalniceanu.

Bucurestiul respinge acuzatiile
Norica Nicolai, presedintele comisiei de ancheta a Senatului roman, a precizat ieri, pentru „Gardianul“, ca partea romana a avut „o cooperare totala“ cu europarlamentarii care ancheteaza cazul zborurilor si inchisorilor CIA . „Au avut la dispozitie toate documentele de care au avut nevoie“, a declarat Nicolai. Referitor la calificativul dat Romaniei, d e tara „necooperanta“, senatorul PNL a subliniat ca „este o afirmatie gratuita si tendentioasa“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.