Palatul Parlamentului va fi asediat, la anul, de bolizi cu sute de cai putere care se vor intrece in cadrul competitiilor organizate de Federatia Internationala de Automobilism (FIA). Traficul rutier in jurul Casei Poporului va fi suspendat pe Bd. N
Palatul Parlamentului va fi asediat, la anul, de bolizi cu sute de cai putere care se vor intrece in cadrul competitiilor organizate de Federatia Internationala de Automobilism (FIA). Traficul rutier in jurul Casei Poporului va fi suspendat pe Bd. Natiunile Unite, Bd. Libertatii, Calea 13 Septembrie si strada Izvor intre 17 si 20 mai 2007 pentru patru curse de Formula GT.

Cu o intarziere de un an, Bucurestiul a intrat in calendarul competitional al FIA si va gazdui curse importante de automobilism pe circuitul propus in jurul Casei Poporului. Desi proiectul trebuia sa prinda contur inca din toamna acestui an, acesta a fost blocat din cauza neintelegerilor iscate intre cei doi parteneri, Beyer Industrial Consulting si omul de afaceri roman Nicolae Serbu. „Primaria Capitalei nu investeste nimic, ci va inchiria domeniul public pentru organizarea acestui eveniment. Organizatorul este cel care investeste, atat in realizarea circuitului, cat si in readucerea spatiului respectiv la starea initiala, plus taxa pentru utilizarea domeniului public&ldquo ;, a declarat, ieri, primarul Adriean Videanu (foto). Evenimentul ii va costa pe organizatori 15 milioane euro pentru fiecare an din cei trei stabiliti prin contract de Primaria Capitalei si FIA, bani in care vor intra cheltuielile de schimbare a asfaltului, de amenajare a unor tribune cu o capacitate de 90.000 de locuri si de amenajare a unor pereti despartitori de securitate. Zona Palatului Parlamentului va fi inchisa circulatiei patru zile in luna mai, timp in care pe strazile Capitalei vor rula bolizii pilotilor din Campionatul european de formula GT 3, Formula 3 a Marii Britanii, Cupa Dacia Logan si competitia destinata fostilor piloti de Formula 1.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.