Banca reprezinta un mijloc rapid si flexibil de obtinere a finantarii necesare investitiilor propuse. Cu cat suma necesara este mai mica, cu atat imprumutul este mai usor de obtinut, insa cand valoarea creditului solicitat trece de 10.000 - 15.000 eu
Banca reprezinta un mijloc rapid si flexibil de obtinere a finantarii necesare investitiilor propuse. Cu cat suma necesara este mai mica, cu atat imprumutul este mai usor de obtinut, insa cand valoarea creditului solicitat trece de 10.000 - 15.000 euro, sunt solicitate garantii suplimentare. Este cazul creditelor imobiliare/ipotecare si de nevoi personale cu ipoteca. Pentru creditul imobiliar/ipotecar este solicitata o ipoteca de rang I pe o proprietate existenta (credit imobiliar) sau viitoare (credit ipotecar) care sa acopere 133% din valoarea imprumutului si un avans minim de 25% din valoarea proprietatii. Bancile acorda credite imobiliare/ipotecare de maximum 1.000.000 euro, rambursabile in maximum 30 ani. Dobanda poate fi fixa (pe intreaga perioada sau numai pe 1, 2, 3, 5 ani) sau variabila.
Cand nu dispuneti de avansul solicitat de banca, puteti apela la un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Pentru acesta nu se solicita plata unei sume in avans si nici sa specificati destinatia creditului. Perioada maxima de acordare a creditului este de 25 ani, dar puteti gasi si oferte pentru 30 ani, insa plafonul maxim oferit de banca nu poate depasi 150.000 euro. Si acest imprumut se garanteaza cu ipoteca pe o proprietate deja existenta a solicitantului sau a unei alte persoane, pentru acoperirea cu 133% a imprumutului. Se mai poate gaja cu depozite colaterale, certificate de depozit cu discount, certificate de depozit la purtator, titluri de stat. In cazul creditului pentru nevoi personale cu ipoteca se observa existenta a doua tipuri de dobanda: fixa sau variabila pe intreaga perioada de creditare. Ca dezavantaj, ponderea cheltuielilor cu imprumuturile pentru nevoi personale in totalul veniturilor nete lunare eligibile ale familiei trebuie sa fie de 30% (fata de 35% pentru creditele imobiliare/ipotecare). Sa presupunem ca maine ne hotaram sa contractam un credit de nevoi personale cu ipoteca de 60.000 euro. Pentru aceasta tastam www.finzoom.ro si accesam sectiunea destinata creditelor de consum. Introducem criteriile dorite: tip credit - nevoi personale cu ipoteca, valoare credit 60.000; moneda: euro; perioada de rambursare - 25 ani. Astfel se va genera un tabel comparativ (in functie de DAE) al tuturor ofertelor disponibile.

www.finzoom.ro

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.