Fostul agent rus Aleksandr Litvinenko, decedat joia trecuta la Londra in urma unei misterioase otraviri, s-a deplasat in Israel in cursul saptamanilor care au precedat moartea sa pentru a se intalni cu un fost reprezentant din conducerea grupului pe
Fostul agent rus Aleksandr Litvinenko, decedat joia trecuta la Londra in urma unei misterioase otraviri, s-a deplasat in Israel in cursul saptamanilor care au precedat moartea sa pentru a se intalni cu un fost reprezentant din conducerea grupului petrolier Iukos, caruia i-a transmis un dosar cu probe despre implicarea Kremlinului in lichidarea fostului numarul unu pe piata petroliera rusa, a afirmat, ieri, cotidianul britanic The Times.

Fostul spion a transmis dosarul lui Leonid Nevzlin, fost numarul doi al grupului petrolier, care, temandu-se pentru viata sa dupa ce controlul asupra Iukos a fost preluat de statul rus, a fugit la Tel Aviv. „Aleksandr avea informatii despre delictele comise de guvernul rus“', a afirmat Nevzlin. „El mi-a inmanat mie si avocatilor mei documente care fac lumina in afacerea Iukos“, a mai afirmat Nevzlin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.