Liderii tarilor NATO, care se vor reuni azi si maine la Riga, isi vor reafirma angajamentul pe termen lung in Afganistan, unde alianta este implicata in cea mai dificila operatiune din istoria sa, si vor lasa deoparte diferendele privind chiar desfa
Liderii tarilor NATO, care se vor reuni azi si maine la Riga, isi vor reafirma angajamentul pe termen lung in Afganistan, unde alianta este implicata in cea mai dificila operatiune din istoria sa, si vor lasa deoparte diferendele privind chiar desfasurarea razboiului, comenteaza AFP. Presedintele american George W. Bush, al carui partid a suferit o infrangere electorala, datorata in parte si interventiei americane in Irak, care a divizat profund si Alianta Nord-Atlantica, poate conta cel putin pe o manifestare a coeziunii aliatilor europeni. Un diplomat acreditat la NATO a calificat reuniunea de la Riga drept „summit de tranzitie“, in conditiile in care nu este prevazuta nici o noua extindere, deoarece tarile candidate din Balcani - Croatia, Macedonia si Albania - nu sunt considerate pregatite pentru negocierea aderarii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.