Seres s-a trezit prea tarziu si nu mai poate face nimic. E un „looser“ al acestui final de an. Procurorul Nastasiu, oricat ar fi el de slugarnic si de umil, i-a luat-o inainte. De ce? Pentru ca a avut toate datele problemei „energe

Seres s-a trezit prea tarziu si nu mai poate face nimic. E un „looser“ al acestui final de an. Procurorul Nastasiu, oricat ar fi el de slugarnic si de umil, i-a luat-o inainte. De ce? Pentru ca a avut toate datele problemei „energetice“ inainte ca ministrul economiei si comertului sa actioneze cumva. Sa ne intoarcem inapoi, la inceputurile scandalului, ca sa ne putem da seama de ce a cazut de papagal domnul ministru.

Sa presupunem, pentru asta, ca Seres chiar a fost presat de unii si de altii, ba colegi de partid, ba de guvernare, ba prieteni, ba mosteniti (precum Stancev al PSD-ului), sa faca anumite favoruri. Daca asa a fost, de ce nu a iesit imediat la rampa sa clameze aceste traficuri de influenta? De ce o face acum, cand zarurile anchetei au fost deja aruncate?

Sa presupunem ca Seres a tacut pentru ca nu stia daca, ce si cat stiu autoritatile despre aceste „audiente“. Tainuirea aceasta periodica nu este, insa, de bun augur pentru nimeni. Daca nu a vorbit cand trebuia, poate inseamna ca cineva l-a sfatuit prost, alegand momentul naratiunii in fata presei, fara sa dea nume, dupa ce Dan Ioa n Popescu a fost luat sub aripa ocrotitoare a sefului lui de la PC, Dan Voiculescu. Desi cu scaunul amenintat de DIP, nici atunci Seres nu a reactionat normal, ca o persoana care nu are nimic de ascuns. Putea sa sesizeze de multa vreme Parchetul in legatura cu afacerile „di granda“ facute pe vremea predecesorului sau. Doar le avea sub nas. Ca si celelalte date despre „caracatita energetica“. Putea face tam-tam pe toate aceste aspecte, dar cum o dadea, cum se-nvartea, dadea si de Grivco si prefera sa se-mpiedice, ca-n bancul cu gaina. De ce spun insa ca Seres e un looser? Pentru ca, acum, nu se mai afla intr-un cerc, ci intr-o spirala a evenimentelor si intereselor politice, care a capatat deja forta unei tornade.

Haideti sa ne imaginam cum ar arata dezastrul de dupa acest eveniment al „atmosferei“ politice, punand cap la cap toate datele care exista la aceasta ora pe scandalul in care rolul principal, ca vrea sau nu vrea, ca-i place sau nu-i place, il joaca ministrul economiei si comertului.

Primul pas: Inainte. Ca la tango. Strangand un trandafir imaginar in dinti, Codrut Seres a iesit in fata presei, plangandu-se ca el si familia sunt supusi presiunilor si ca doua masini il urmaresc continuu. Bagate in priza de seful MEC, institutiile statului au raportat rapid: un bluf. Masinile erau pline de paparazzi si nici vorba de vreo amenintare la viata si integritatea familiei Seres. Acest pas a fost facut de ministru dupa ce presedintele Romaniei, Traian Basescu, convocase CSAT-ul ca sa discute strategia energetica.

Pasul doi: Inapoi. Tot pe tango.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.