Tarifele percepute de companiile de asigurare pentru politele de raspundere civila auto (RCA) se vor majora incepand cu 1 ianuarie 2007 cu 43% pentru persoanele fizice si cu 68% pentru companii, potrivit unei analize comparative a primelor calculate

Tarifele percepute de companiile de asigurare pentru politele de raspundere civila auto (RCA) se vor majora incepand cu 1 ianuarie 2007 cu 43% pentru persoanele fizice si cu 68% pentru companii, potrivit unei analize comparative a primelor calculate pentru anul viitor de catre companiile de asigurari.

Aceasta majorare a tarifelor este motivata prin faptul ca RCA-ul va acoperi incepand de anul viitor si Cartea Verde, adica riscurile de raspundere civila auto in afara tarii. Avantajati de aceasta situatie vor fi cei care circula frecvent in afara tarii, suma platita pentru RCA acoperind si cheltuielile cu Cartea Verde. In prezent, Cartea Verde pentru o luna in statele membre ale Uniunii Europene costa peste 100 de dolari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.