Judecatorul Danut Cornoiu, seful Sectiei Civile a instantei supreme, cel care a instrumentat dosarul casei parintilor ministrului Monicai Macovei, ramane in magistratura. Ieri, un complet al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a hotarat sa inlocuia
Judecatorul Danut Cornoiu, seful Sectiei Civile a instantei supreme, cel care a instrumentat dosarul casei parintilor ministrului Monicai Macovei, ramane in magistratura. Ieri, un complet al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a hotarat sa inlocuiasca sanctiunea excluderii cu diminuarea indemnizatiei de incadrare bruta lunara cu 15 la suta pentru o perioada de trei luni. Recursul lui Cornoiu a fost admis cu majoritate de voturi; doar unul dintre cei noua judecatori din complet a apreciat ca judecatorul ar trebui exclus din magistratura. Colegiul de Conducere se va intalni in zilele urmatoare pentru a lua in discutie daca Danut Cornoiu poate ramane presedinte al Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala inrtucat, potrivit legii, daca un magistrat a fost sanctionat nu poate ocupa o functie de conducere.

In 28 martie, judecatorul Danut Cornoiu a fost exclus din magistratura de catre CSM, el continuandu-si atributiile la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.