Bilanturile firmelor vor fi insotite de note explicative din ianuarie 2007. Microfirmele trebuie sa-si angajeze experti contabili peste doi ani, iar evidentele contabile vor fi depuse la Registrul Comertului. Firmele vor trebui sa depuna note ex

Bilanturile firmelor vor fi insotite de note explicative din ianuarie 2007. Microfirmele trebuie sa-si angajeze experti contabili peste doi ani, iar evidentele contabile vor fi depuse la Registrul Comertului.

Firmele vor trebui sa depuna note explicative o data cu depunerea bilanturilor contabile, incepand cu 1 ianua-rie 2007, conform Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 200/22 noiembrie ce urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial. ""Nu se modifica continutul bilanturilor, ci se introduc notele explicative anexate la situatiile finaciare, din necesitatea de a avea informatii transparente pentru cei care citesc situatiile financiare, conform noilor norme introduse in aceasta vara de Parlamentul UE"", a declarat Georgeta Petre, director general Directia de Reglementari Contabile din Ministerul de Finante, prezenta la Seminarul National de Fiscalitate 2006 organizat de grupul de editura Rentrop&Straton. Ea a adaugat ca in notele explicative trebuie trecute angajamentele si garantiile pe care societatea respectiva le-a acordat altor firme sau persoane fizice.

MICROFIRMELE. O alta modificare impusa de legislatia comunitara este ca situatiile financiare ale microfirmelor (societati care realizeaza cifre de afaceri mai mici decat 50.000 de euro) sa fie obligatoriu intocmite si avizate de un expert contabil sau de o firma autorizata. Acum, microfirmele pot depune bilanturi pe raspunderea administratorului. In plus, pentru a putea conduce contabilitatea unei firme, este obligatoriu studii superioare economice, administratorul va raspunde pentru organizarea contabilitatii, iar directorul contabil sau expertul contabil, pentru corectitudinea raportarilor. O alta modificare, care va fi aplicata tuturor firmelor, este ca situatiile financiare anuale nu se vor mai depune la Administratiile Financiare, ci la Registrul Comertului, a precizat Georgeta Petre. Ea a mai adaugat ca aceste modificari vor intra in vigoare la
1 ianuarie 2009.

IMOBILIAR


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.