In razboiul de uzura declansat impotriva platformistilor, liberalii lui Tariceanu se zbat pentru a mentine partidul pe linia de plutire si, implicit, pentru a nu pierde conducerea. Dupa multe incercari de negocieri, solutia gasita a fost convocarea
In razboiul de uzura declansat impotriva platformistilor, liberalii lui Tariceanu se zbat pentru a mentine partidul pe linia de plutire si, implicit, pentru a nu pierde conducerea. Dupa multe incercari de negocieri, solutia gasita a fost convocarea unui Congres Extraordinar. Astfel, ieri, in Comitetul Executiv, PNL a decis ca acest congres trebuie organizat la jumatatea lunii ianuarie. Mai mult, liderii liberali au anuntat ca s-ar prefera ca vicepresedintii sa fie alesi prin vot nominal, nu pe liste ca pana acum. Insa, ceea ce ar putea parea o sansa pentru platformisti de a castiga pozitii de putere in PNL s-ar putea dovedi a fi o capcana. Si asta deoarece pentru a putea participa la Congres in vederea obtinerii unei functii candidatii trebuie sa se reinscrie in partid. Dar, mai este ceva... conform articolului 87 din Statut, ceea ce liberalii au uitat sa precizeze, cei care doresc functii de conducere la nivel judetean sau national trebuie sa aiba o vechime de cel putin un an. Este adevarat ca, in principiu, Delegatia Permanenta poate da derogari de la Statut, insa este greu de crezut ca se va intampla asa ceva mai ales in contextul in care acest subiect nu a aparut in discutiile “de impacare”. Asadar, cu exceptia lui Flutur, care inca nu este exclus, ceilalti lideri ai Platformei nu au mari sanse de a pune mana pe putere in PNL. Iar singur, Flutur nu ar putea face foarte multe. Mai ales ca Tariceanu a avut grija sa izoleze liderii din teritoriu care si-au manifestat sustinerea pentru Stolojan, tocmai ca sa-si asigure voturile pentru candidatii sai.

Comitetul Executiv al PNL a decis, ieri, convocarea Congresului Extraordinar al partidului, la jumatatea lunii ianuarie, la care vicepresedintii sa fie alesi prin vot nominal, si nu pe lista ca pana acum, transmite Mediafax. Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a spus ca la finele saptamanii viitoare va avea loc Delegatia Permanenta care va discuta acest subiect.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.