Care sunt costurile aderarii?
Se estimeaza ca, pe ansamblu, costurile aderarii sunt mai mici decat cele ale neaderarii. Va fi nevoie de eforturi de aliniere la legislatia comunitara, de consolidare a institutiilor statului care sa o aplice, d
Care sunt costurile aderarii?
Se estimeaza ca, pe ansamblu, costurile aderarii sunt mai mici decat cele ale neaderarii. Va fi nevoie de eforturi de aliniere la legislatia comunitara, de consolidare a institutiilor statului care sa o aplice, de intarirea practicilor economiei concurentiale (in care toti actorii trebuie sa aiba drepturi egale), de intarire a granitelor, de regandire a agriculturii (pentru a se putea trece de la o agricultura de subzistenta la una orientata pe nevoile pietei) etc. Cum se va modifica standardul de viata dupa aderare?
Experienta extinderilor anterioare ale UE arata ca unul din efectele aderarii unui stat mai putin dezvoltat este cresterea nivelului de trai al populatiei acestui stat. De altfel, unul din principiile de baza ale Uniunii este solidaritatea in vederea reducerii decalajelor economice. Pentru mai multe informatii apelati serviciul gratuit ""Alo, Europa"", de luni pana vineri, intre orele 9:00-17:00.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.