S-au jucat putin in nisip la malul marii premierul Calin Popescu-Tariceanu si fostul presedinte Emil Constantinescu si, cand liderul PNL a vazut ca vaporul care calca apa le-a daramat toate palatele, i-a spus partenerului sa tina de sase oleaca pana

S-au jucat putin in nisip la malul marii premierul Calin Popescu-Tariceanu si fostul presedinte Emil Constantinescu si, cand liderul PNL a vazut ca vaporul care calca apa le-a daramat toate palatele, i-a spus partenerului sa tina de sase oleaca pana cand da el o fuga la partid, sa aduca intariri.

Tradare? In loc sa-si puna echipa sa izoleze plaja si sa faca gard viu de protectie in jurul prezidentiabilului partidului, Emil Constantinescu, premierul l-a lasat pe senatorul Varujan Vosganian, purtatorul de cuvant al PNL, s-o dea la pace cu gruparea Stolojan.
Ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat prin batatura partidului, Vosganian a mai scos cateva castane din foc, in locul colegilor ocupati sa pavoazeze sala aleasa pentru reconcilierea istorica dintre cele doua grupari liberale. „Am lansat invitatia colegilor nostri sa se intoarca in PNL. Platforma liberala ar putea deveni un document intern al PNL, poate fi dezbatut in filiale si poate fi un document in baza caruia unii dintre colegii nostri sa candideze la congres“, a aruncat Vosganian nada, fara a mai tine cont de bulversarea electoratului.

El nu s-a oprit aici, ci a continuat: „Socotim ca orice tentativa de a crea o alta structura politica liberala decat PNL poate dauna intregii miscari liberale si, in cele din urma, poate dauna chiar Aliantei, care este credibila, pentru ca este compusa din doua partide puternice si slabirea oricaruia dintre ele ar putea sa diminueze credibilitatea Aliantei Dreptate si Adevar!“.

Haideti sa analizam declaratia lui Vosganian:

1. In PNL, nimeni n-a mancat usturoi. Iar in sediul partidului miroase doar a creieri incinsi de problemele macro-economice.

2. Sustinatorii platformei liberale au fost exclusi din partid de o secretara de la sediul PNL, suparata ca nu se poate ruja in liniste de Stolojan, in timpul in care Tariceanu conduce Guvernul cu acelasi nume.

3. Platforma n-a fost niciodata o „fituica fara continut“, ci un document politic veritabil, numai bun sa fie studiat si adoptat de toti liberalii.

4. Revocarea lui Gheorghe Flutur din functia de ministru al agriculturii a fost o greseala omeneasca si regretabila. De ce?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.