Ziarul nostru a prezentat, in nu mai putin de 24 de articole, activitatea patronului de umbra al cotidianului „Curentul“. Mihai Iacob a construit un adevarat grup de interese cu ramificatii in PSD, PNL si PD,  asigurari, mass-media

Ziarul nostru a prezentat, in nu mai putin de 24 de articole, activitatea patronului de umbra al cotidianului „Curentul“. Mihai Iacob a construit un adevarat grup de interese cu ramificatii in PSD, PNL si PD, asigurari, mass-media si Finante.

Ziarul nostru a prezentat, in nu mai putin de 24 de articole, activitatea patronului din umbra al cotidianului „Curentul“. Mihai Iacob, cercetat penal de procurorii DIICOT pentru prejudicierea RAFO cu 4 milioane de dolari, a construit in jurul sau si al afacerilor sale un adevarat grup de interese cu ramificatii in PSD, PNL si PD, pe de o parte, in afacerile cu petrol, asigurari si mass-media, pe de alta parte, si, nu in ultimul rand, in cadrul sindicalistilor din Finante. Tangential, insa deloc intamplator, interesele lui Mihai Iacob au fost sprijinite de politisti si procurori, care au inchis ochii ani buni, tinandu-i vasluianului dosarul la sertar.

Mihai Iacob, Ioan Niculae, Angela Toncescu, Vasile Marica etc., sunt doar varfurile gruparii de intesese construite in jurul patronatului ziarului „Curentul“. “ Gardianul“ a prezentat, in nu mai putin de 24 de articole, modul in care Mihai Iacob a pus bazele acestei grupari, despre interesele care se ascund in spatele relatiilor dintre membrii gruparii si sprijinul de care se bucura acest grup.

Factorul politic
Mihai Iacob sustine ca se bucura de sprijinul Partidului Democrat, din care pretinde ca a demisionat odata cu preluarea retelei de presa „Curentul-Monitorul“. Mai mult, Iacob afirma in cercurile apropiate ca are o relatie destul de buna cu vicepresedintele PD Adriean Videanu.

Pe de alta parte, magnatul Ioan Niculae, pe care Iacob l-a atacat vehement in ziarul „Curentul“, si, ulterior, a devenit asociatul si prietenul vasluianului, s-a bucurat ani buni, de sprijinul mai multor demnitari importanti ai guvernului PSD. Prin acestia, Niculae si-a asigurat continuitatea derularii unor afaceri oneroase de genul SNTR sau acoperirea unor credite luate de InterAgro cu garantii de la ASIROM etc. Ilegalitatile puse la cale de Niculae, impreuna cu actualul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, sprijinita de grupul PNL din Parlamentul Romaniei, au fost aduse si la cunostinta lui Mihai Iacob. Acesta i-a pus la dispozitie lui Niculae ziarul „Curentul“ pentru a ataca dusmanii de pe piata asigurarilor si din BNR.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.