Greva generala a sindicalistilor din Sanatate, programata in 28 noiembrie, a fost amanata. Si asta pentru ca durul ministru Nicolaescu a aprobat toate revendicarile Federatiei Sanitas, care a obtinut, printre altele, cea mai mare majorare salariala

Greva generala a sindicalistilor din Sanatate, programata in 28 noiembrie, a fost amanata. Si asta pentru ca durul ministru Nicolaescu a aprobat toate revendicarile Federatiei Sanitas, care a obtinut, printre altele, cea mai mare majorare salariala din 1990 si pana in prezent. In afara unei cresteri salariale de 44%, sindicalistii vor beneficia si de servicii medicale, tratamente si medicamente gratuite, sporuri incluse in salariul de baza, indemnizatie de 15% din salariul de baza pentru cei care nu primeau tichete de masa si de normative minime de personal. „Domnul Nicolaescu ne-a solicitat un termen de trei saptamani pentru a emite aceste acte normative si speram ca acestea sa nu apara modificate. Am mers pe cuvantul si pe semnatura domnului ministru“, a declarat Marius Petcu, presedintele Federatiei Sanitas.

Greva generala a sindicalistilor din Sanatate, programata in 28 noiembrie, a fost amanata. Si asta pentru ca durul ministru Nicolaescu a aprobat toate revendicarile Federatiei Sanitas, care a obtinut, printre altele, cea mai mare majorare salariala din 1990
si pana in prezent.

Ministrul sanata tii, Eugen Nicolaescu, si presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, au ajuns ieri, dupa ultima negociere, la un consens. Greva generala din sanatate se amana, iar ministrul sanatatii se apuca sa elaboreze, in trei saptamani, acte normative care sa puna in practica acordul semnat. Prevederile acordului fac din liderul Sanitas unul dintre cei mai buni negociatori ai tuturor timpurilor. Acesta a obtinut de la ministrul sanatatii, fara prea mari eforturi, o majorare salariala de 44% pentru personalul medical, in 2007 si 2008. “Duminica, la negocierea finala, vom solicita 50 de procente, dar vrem sa obtinem 45 de procente”, ne declara, vineri, Marius Petcu. De remarcat este faptul ca, in ultimii 16 ani, sindicalistii din Sanatate au beneficiat, in afara indexarilor anuale pentru bugetari, de o singura majorare salariala. Este vorba despre majorarea de 20% din 2004, cand au obtinut si 20 de tichete de masa. “Vom emite acte normative care sa includa ceea ce am stabilit in acordul semnat. Aceste acte normative anuleaza greva generala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.